TRAŽIŠ? NAĐI.

Radionica 3D printanja "Isprintaj ideju"

NOVOSTI
6.6.2017. 10:10:24

Radionica 3D printanja  Isprintaj ideju
Alumni Politehnike Pula i Politehnika Pula organiziraju radionicu 3D printanja "Isprintaj ideju". Radionica je besplatna, a prima se maksimalno 10 polaznika. Prijaviti se može svaki učenik/ica srednje škole sa predznanjem iz informatike.

Edukativno-interakcijska radionica Isprintaj ideju je radionica o 3D printanju namijenjena srednjoškolskom uzrastu. Radionica se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela.

Teoretski dio pokriva područje razrade i prezentacije ideje, prezentaciju AUTOCAD programa, te informacije o 3D printerima i 3D printanju.

U praktičnom dijelu uče se osnove rada u programu AUTOCAD, vježbe modeliranja, te pripremu modela za 3D printanje.

Radionica je organizirana u trajanju od pet dana, jedan dan konzultacija, a zadnji dan organizirana je izložba 3D isprintanih modela svakog polaznika, popraćena sa plakatom kompjuterske slike 3D modela.

Svaki polaznik dobiva 3D isprintani model koji je izradio, tiskani materijal sa predavanja, te plakat svoga rada.

Cilj radionice je približiti STEM pristup mladima (Science, Technology, Engineeringand Mathematics) te podignuti tehničko-informatičku pismenost polaznika. Upravo je primjena znanja iz STEM područja omogućila razvoj 3D printera, te tehnologiju za njihovu proizvodnju i primjenu. Ova radionica osmišljena je da se srednjoškolskim učenicima približi inženjerska struka, tehnologija 3D printanja i prikažu kompjuterske mogućnosti u primjeni. 3D printeri danas predstavljaju ogroman potencijal u procesu proizvodnje i šire, te njihova primjena u praksi je danas sve uobičajenija.
 
Za prijavu je potrebno napisati ime, prezime, datum rođenja, razred i školu koju pohađa, te navedene podatke poslati na alumni@politehnika-pula.hr. Prijave su otvorene od 08.06.2017.
 
(I:politehnika-pula.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se