TRAŽIŠ? NAĐI.

"Razgovori s knjigovođom" – Besplatne radionice namijenjene poduzetnicima i nezaposlenim osobama

NOVOSTI
6.11.2018. 8:52:18

 Razgovori s knjigovođom  – Besplatne radionice namijenjene poduzetnicima i nezaposlenim osobama
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci poziva sve zainteresirane da se prijave na radionice koje će se održavati tijekom studenog u Općini Ravna Gora, u zgradi SPC-a Goranka, na adresi I. G. Kovačića 174.

Besplatne radionice dio su projekta "Razgovori s knjigovođom" financiranog iz Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije za razdoblje 2017.-2020." usmjerenog na podizanje razine poduzetničkog znanja i vještina, jačanje konkurentske sposobnosti poduzetnika i obrtnika iz županije te poticanje rasta i razvoja svih dionika malog gospodarstva, posebice u ruralnim područjima.

Radionice su namijenjene poduzetnicima i nezaposlenim osobama, a cilj im je podići razinu poduzetničkih znanja ove skupine s područja Primorsko-goranske županije koje se žele samozaposliti. 

Raspored radionica


  • 15.11.2018. (9:00 - 12:15) - Razgovor s knjigovođom vol. 1 - Uloga vlasnik-direktor-radnik
  • 15.11.2018. (13:15 - 16:30) - Razgovor s knjigovođom vol. 2 - PDV za početnike
  • 16.11.2018. (9:00 - 12:15) - Razgovor s knjigovođom vol. 3 - Neoporezive isplate
  • 16.11.2018. (13:15 - 16:30) - Razgovor s knjigovođom vol. 4 - Čitanje financijskih izvještaja 

Teme radionica


Razgovor s knjigovođom vol. 1 – Uloga vlasnik-direktor-radnik

Polaznici seminara upoznat će se s obvezama i pravima koje imaju u poduzeću s ulogom vlasnika, direktora i zaposlenika, sve s ciljem izbjegavanja plaćanja kazni zbog nepoznavanja zakonskih odredbi. Bit će govora o dokumentaciji koju je svaki poduzetnik obvezan voditi, odlukama koje je potrebno donositi i povlasticama koje njihova uloga u poduzeću donosi. 

Razgovor s knjigovođom vol. 2 – PDV za početnike

Polaznici će saznati što je PDV, trebate li postati obveznik PDV-a ili ne, koje su prednosti i nedostaci ulaska u sustav PDV-a te što napraviti ako ste poduzetnik koji posluje na području Europske unije.

Razgovor s knjigovođom vol. 3 – Neoporezive isplate

Na seminaru će biti riječi o vrstama neoporezivih isplata, kako ih obračunati i isplatiti te koji su preduvjeti koje je potrebno zadovoljiti kako bi se ove isplate smatrale neoporezivima. 

Razgovor s knjigovođom vol. 4 – Čitanje financijskih izvještaja

Iz glavnih financijskih izvještaja (bilance, računa dobiti i gubitka) poduzetnici mogu iščitati cjelokupnu sliku financijskog stanja, rezultata poslovanja i poslovanja potencijalnih poslovnih partnera. Na ovoj radionici polaznici će naučiti kako čitati i razumjeti financijske izvještaje

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a rok za prijavu traje do 14 studenog 2018. do 12 sati ili do popunjenja slobodnih mjesta
 
(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se