TRAŽIŠ? NAĐI.

Samo redoviti servis jamči pravi užitak u vožnji (video)

PODUZETNIČKE PRIČE
25.4.2017. 14:11:00

Samo redoviti servis jamči pravi užitak u vožnji (video)
Održavanje vozila i tehnička ispravnost osnovni je preduvjet sigurnosti na cesti, a koliko je bitno redovito servisiranje ipak najbolje znaju stručnjaci. Posjetili smo AUTO MOTO Gregori u Labinu i upoznali vrhunski tim kojem je sigurnost i zadovoljstvo klijenata na prvom mjestu.

Svoj spektar usluga proširili su na kompletnu dijagnostiku automobila, ali i na prodaju, montažu i balansiranje guma. Osim servisa za sve marke vozila, vrše servis i popravke motocikala. Otkrili su nam koliko je bitan redoviti servis i što on treba obuhvatiti. 
 
 

Servis automobila


Svaki automobil ima preporučenu kilometražu na kojoj se treba odraditi veliki servis. Svakako se savjetuje da veliki servis automobila odradite prije preporučene kilometraže, a ne nakon – posljedice mogu biti jako skupe.

Kočnice


Podrhtavanje kočnice u vozilu, nesvakidašnji šumovi ili bilo kakva buka kod zaustavljanja, znakovi su kočioni sustav nije u redu. Pri prvoj sumnji treba automobil odvesti na provjeru, jer istrošeni kočioni diskovi utječu na smanjenje sigurnosti putnika u vozilu. Prosječni vijek trajanja disk pločica kreće se između 45.000 km i 60.000 km.

Gume i amortizeri


Gume i amortizeri igraju značajnu ulogu u efikasnosti kočenja i prianjanju vozila uz cestu. Predstavljaju ključne sigurnosne značajke za vas i putnike u automobilu. 
 

Akumulator


Hoćete li vam automobil upaliti ili neće, ovisi o stanju vašeg akumulatora. 85% kvarova događa se zbog akumulatora ili elektropokretača.
 

Remen


Ako se bliži termin izmjene remena, treba obavezno promijeniti zupčasti remen. Pri njegovom puknuću ili preskakanju, dolazi do sudaranja klipova i ventila. Ukoliko ne mijenjate zupčasti remen, svakako ga temeljito provjerite - ako primijetite i najmanju pukotinu, izmijenite ga prije vremena. 

Rashladni sustav


Na svakom servisu, a posebice nakon ljeta, potrebno je detaljno provjeriti ispravnost sustava za hlađenje. Rashladnu je tekućinu potrebno mijenjati svake dvije godine, jer tijekom vremena gubi svoja svojstva. Ona je napravljena na bazi etil-alkohola-glikola i ima trostruku funkciju: zimi sprječava smrzavanje, ljeti otežava prokuhavanje i štiti sustav od korozije.

Ulje u motoru


Ulje je potrebno mijenjati nakon 15.000 kilometara, odnosno najkasnije nakon jedne godine, kako bi se motor manje trošio i bio čišći. 
 
 
Brigu za vašeg limenog ljubimca prepustite u stručne ruke i uživajte u sigurnoj vožnji. U nastavku pogledajte video reportažu iz Auto-moto Gregori.

 
(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se