TRAŽIŠ? NAĐI.

Seminar: Strategija prodaje

BIZZDOGAĐANJA
19.9.2016. 8:42:55

Seminar: Strategija prodaje

Planiranje prodajne strategije je jedan od najzahtjevnijih i najkompleksnijih zadataka koji stoji ispred svakog managera prodaje. Loše isplanirani ciljevi, pogotovo ako su vezani uz varijabilni sustav nagrađivanja mogu ostaviti razorne posljedice po motivaciju prodajnog tima, zajedništvo unutar njega i šanse za ostvarenje plana. Kroz ovaj trening manageri se upoznaju za različitim načinima planiranja strategije kako rezultata, tako i tržišta. Kroz različite managerske alate koji se prolaze na treningu stječu vještinu kvalitetnijeg planiranja, a samim time i šansu da kroz planiranje povećaju svoj utjecaj na prodajni tim, a time i na konačni rezultat. Nakon ovog modula manager i njegova prodaje će biti svjesniji prodajnih prilika na tržištu i imat će veće omjere konverzije leadova u poslove. Bez znanja stečenih u ovom modulu odgovor na pitanje «Gdje ostvariti rezultat?» tražit će se u nasumičnim aktivnostima na terenu za koje se prodavači mogu samo nadati da će voditi cilju. Uz znanja na modulu te će aktivnosti biti puno više planirane i kreirat će puno manje stresa kako prodavačima, tako i voditelju prodaje.

Ovaj seminar je namijenjen prije svega osobama odgovornim za vođenje prodaje unutar svojih kompanije: vlasnicima srednjih i manjih poduzeća, članovima uprave za marketing i prodaju, direktorima prodaja, voditeljima prodajnih timova. Također, preporučuje se svim menadžerima koji «pate» pod teretom operative i ne uspijevaju se posvetiti voditeljskom dijelu svog posla ili osjećaju kako bi mogli imati veći utjecaj na svoje prodavače.
 
Predavač seminara je Tomislav Bekec. Tomislav Bekec kao Managing Partner međunarodne konzultantske kuće Argo pomaže klijentima u regiji, Europi i Sjevernoj Americi da lakše prođu kroz procese promjene i poboljšaju svoje poslovne rezultate za barem 30%. Promjenu unutar kompanije podržava kroz rad na dva ključna, a često zanemarena područja: leadership i kulturu.

Strast prema prodaji, kao dijelu organizacije najizloženijem promjenama, izražava kroz suradnju na mnogim projektima unapređenja prodajnih organizacija, ali i kao autor prvog hrvatskog bloga o prodaji "Mala škola prodaje”, te mnogih tekstova o istoj, ali i kao jedan od pokretača konferencije "Superprodavač”. U prodaji je  već 24 godine, prvo kao prodavač u maloprodaji zatim kroz formiranje maloprodaje i veleprodaje u vlastitoj kompaniji, te u zadnjih 12 godina kao konzultant u prodaji usluga s višom dodanom vrijednošću. Klijenti su mu najpoznatije kompanije u Hrvatskoj i regiji, najviše iz financija, IT/telekom i farmaceutike.


Raspored seminara odvijat će se: 
I dio od 09:00 do 12:15 (pauza 15 min.)
od 12:15 do 13:15 ručak je organiziran u hotelu Sheraton
II dio od 13:15 do 16:00 (pauza 15 min.)

Seminar će se održati u četvrtak, 22.9.2016. od 9:00 do 16:00 u Hotelu Sheraton, Kneza Borne 2, Zagreb.

Kotizacija iznosi 1390,00 kn. U cijenu nije uračunat PDV. Za sve sudionike seminara osigurana je hrana, piće, radni materijali i uvjerenje.
 
Za sudjelovanje na seminaru potrebno je ispuniti on-line prijavu.

(I:mapaznanja.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se