TRAŽIŠ? NAĐI.

Svjetski dan audiovizualne baštine u Kinu Valli

NAKON POSLA
25.10.2017. 8:16:13

Svjetski dan audiovizualne baštine u Kinu Valli
Javna ustanova Pula Film Festival će u suradnji s Kino mrežom i Hrvatskim filmskim arhivom (Hrvatskom kinotekom), u petak 27. listopada, u Kinu Valli obilježiti Svjetski dan audiovizualne baštine.
 
UNESCO je Svjetski dan audiovizualne baštine proglasio 2005. godine s ciljem isticanja osjetljivosti i ugroženosti audiovizualnog nasljeđa, a ove se godine održava pod sloganom: "Audiovizualna baština: Discover, Remember and Share".

U hrvatskom programu manifestacije kojoj je cilj jačanje svijesti o važnosti očuvanja audiovizualne baštine kao zajedničkog nasljeđa, prikazat će se u tridesetak kina diljem zemlje, hrvatski filmski klasik Breza Ante Babaje iz 1967. godine, nastao prema noveli Slavka Kolara, priča o životu u nemilosrdnoj seoskoj sredini, osvojio je Brončanu arenu na Pulskom festivalu, Velimir Bata Živojinović je osvojio Zlatnu arenu za glavnu mušku ulogu, a Tomislav Pinter Zlatnu arenu za kameru. Za mlađu publiku prikazati će se Tajna starog tavana iz 1984. Vladimira Tadeja, o dvojici radioamatera čije ljetovanje na otoku Hvaru prerasta u avanturu u koju se zbog moćnog oružja upliće Međunarodna špijunska organizacija.

Ulaz na projekcije u 17:00 (Tajna starog tavana) i 19:00 (Breza) sati je slobodan.

(I:eistra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se