Tehnoline, lokalni telekom iz Istre proširio kapacitete i dostupnost

ŠTO, GDJE, KAKO...?
27.12.2017. 15:24:00

Tehnoline, lokalni telekom iz Istre proširio kapacitete i dostupnost
Iako je nužan za obavljanje gotovo svake djelatnosti, brzi internet, nažalost, još uvijek nije dostupan svugdje. Bilo da se radi o malom mjestu udaljenom od gradskih središta ili o novoizgrađenim naseljima u sklopu gradova, vrlo često postojeća infrastruktura ne može zadovoljiti potrebe za internetom krajnjih korisnika. Donosimo vam priču o tvrtki koja će uz pomoć sredstava Europske unije povećati svoju konkurentnost, dostupnost i kapacitete mreže.
  

Bežični pristup internetu (TehnoNET)

Razvoj žične infrastrukture svakim danom napreduje, no iako se radi na nadogradnjama one teku znatno sporije od potrebe korisnika. Svakodnevno se povećava broj novoizgrađenih objekata, što privatnih, što višestambenih zgrada, a za dovođenje internetske veze žičnim putem su potrebni skupi građevinski i instalacijski radovi, stoga su neka ruralna područja znatno slabije pokrivena od samih centara gradova. 

Tehnoline je upravo u takvim područjima prepoznao svoju tržišnu nišu i ponudio mogućnost pristupa internetu putem vlastite bežične infrastrukture na mjestima koja su nedostupna odnosno slabo pokrivena drugim telekomima.
  
Kako bi proširili dostupnost i povećali kapacitet vlastite mreže koju su izgradili kroz višegodišnji trud i ulaganje, ove godine odobren im je projekt "Investicija u proširenje postojeće poslovne jedinice" uz potporu iz strukturnih i investicijskih fondova Europske unije za koji su im odobrena sredstva u iznosu od 150.000,00 kn. Time će pristup bržem internetu i kvalitetnijoj vezi postati dostupan mnogo većem broju korisnika na području gotovo cijele Istre. Potencijalnim korisnicima koji uopće nemaju pristup internetu, a neophodan je za njihovo poslovanje, kao i fizičkim osobama u kućanstvima na područjima koja nisu u sustavu nijedne mreže postojećih operatera zbog nedostupnosti signala, omogućit će se pristup putem nove bežične infrastrukture.
 
  

Fiksna telefonija, internet i televizija

  
Tehnoline posluje od 2000. godine, a uz telekomunikacijske usluge bave se i prodajom i održavanjem kompletne informatičke i komunikacijske opreme. U mogućnosti su ponuditi kompletno telekomunikacijsko rješenje korisnicima; od Internet pristupa, telefona i TV-a.

Tvrtka posluje na principu ključ u ruke, odnosno sva briga oko informatičke i komunikacijske infrastrukture je njihova domena te nude izradu profesionalnih Wireless sustava za hotele, kampove, apartmane, gradove itd. Kompletna komunikacijska infrastruktura je pod 24-satnim nadzorom rada te u slučaju odstupanja parametara od zadanih vrijednosti alarmira se nadzorni centar i u kratkom roku pristupa sanaciji problema. Uspješno surađuju s vodećim telekom operaterima u HR te su u sinergiji u mogućnosti ponuditi dodatnu vrijednost odnosno za krajnjeg korisnika izvući maksimum.
  

Telefonska Centrala Cloud PBX

  
Tehnoline je uvijek u tijeku s događanjima u IT svijetu pa su tako među prvima ponudili Cloud telefonsku centralu za poslovne korisnike pod nazivom Cloud PBX. Ovakva centrala zamjenjuje onu klasičnu, staru i skupu za održavanje, a povezat će sve poslovnice/urede vaše tvrtke u sustav interne telefonije neovisno o tome gdje se one nalaze. 
 

Imate li poslovnice na različitim lokacijama, a želite napredne telekomunikacijske usluge, tada je Cloud PBX idealno rješenje za vas. Cloud centrale se nalaze na serverima Tehnoline-a u profesionalnom Datacentru, što za vas znači dodatnu uštedu jer nema početnog kapitalnog ulaganja u skupu opremu, a smanjuju se i troškovi održavanja jer nema kvarova, skupih popravaka.
 
Osim toga, Tehnoline nudi i uslugu fiksne telefonije TehnoTel koja se savršeno nadopunjuje uslugom telefonske centrale u oblaku jer time dobivate kompletno telekomunikacijsko rješenje i brigu o istom na jednom mjestu i kod pouzdanog partnera.

prodaja@tehnoline.hr

(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se