TRAŽIŠ? NAĐI.

U četvrtak počinje bogat program Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu

17.7.2018. 8:22:30

U četvrtak počinje bogat program Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu
Novo izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta održat će se po 19. put, od 19. do 22. srpnja, u pitoresknom gradiću Svetvinčenat u Istri. Tijekom četiri dana bogatog programa sastavljenog od predstava suvremenog plesa, fizičkog teatra i drugih neverbalnih formi, Svetvinčenat će ponovno zaplesati s umjetnicima iz raznih krajeva svijeta, uvijek gostoljubivim mještanima i vjernom publikom. 
 
 

U 19. ediciji festival će ugostiti deset raznovrsnih plesnih izvedbi autora i autorica koji redom predstavljaju i slave različitost, autentičnost i kreativnost plesnih suvremenih tokova i izraza. Plesni program bit će, kao i svake godine, izveden na raznim lokacijama ovog živopisnog istarskog gradića. Iz Španjolske stižu umjetnici Pere Faura & Jesus Rubio Gamo, iz Finske Willman Dance Company, iz Italije Marco Chenevier, iz Belgije kompanija slovačkog koreografa Antona Lachkya, a vraća se i jedinstvena Sabine Molenaar. Posebno se veselimo povratku slovenske EnKnapGroup koja dolazi s koreografijom renomiranog Josepha Nadja (Dark Union prema kultnoj Canard Pékinois). Recentne radove predstavit će i mladi umjetnici Borna Babić & Louis Thuriot, te domaći ansambli Studio za suvremeni ples za čiji trio koreografiju potpisuje Clement Layes i Zagrebački plesni ansambl koji se u Svetvinčenat vraća s Tartuffom Matije Ferlina.

Osim izvedbenog programa, održat će se radionica za profesionalne plesače i izvođače Tijelo kao stanje uma belgijske umjetnice Sabine Molenaar.
 
 

I ove godine Festival nastavlja suradnju s međunarodnom plesnom platformom Aerowaves koja za cilj ima povezivati i upoznavati uzbudljive nadolazeće plesne umjetnike, međunarodne projekte te publike diljem svijeta. Tri plesne izvedbe u sklopu ovogodišnjeg programa dio su platforme Aerowaves.
 
Od 2000. godine Festival je ugostio više od 200 radova domaćih i inozemnih plesnih i kazališnih trupa, povezao mnogobrojne umjetnike i producente u buduće suradnje, inicirao otvaranje Mediteranskog plesnog centra u kojem se od 2011. održavaju rezidencijalni i edukativni programi te izvedbe predstava, a i dalje kontinuirano i kvalitetno surađuje s gostoljubivom lokalnom zajednicom te se potvrđuje kao specifičan i nezaobilazan dio kulturne ponude Istre i čitave države.
 
 

Ovaj Festival je jedinstvena kulturna manifestacija koja već devetnaest godinsa djeluje kao privremeno sjecište i platforma plesnih autora i stručnjaka, kao i publike koja prati plesnu umjetnost - međunarodni festivalski program sastavljen od suvremenog plesa, fizičkog teatra, mime, cirkusarije, uličnog teatra, te edukativnih seminara i radionica – svim zainteresiranima tako približava suvremene tendencije i nove koreografske rukopise autora i autorica iz Europe i svijeta.

(I: svetvincenatfestival.com)
VEZANE VIJESTI

Komentiraj


Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se