TRAŽIŠ? NAĐI.

U Poreču Međunarodni festival vatrometa

NOVOSTI
29.6.2017. 8:46:16

U Poreču Međunarodni festival vatrometa
Međunarodni festival vatrometa održat će se 30. lipnja i 1. srpnja 2017. godine u uvali Peškera u Poreču za vrijeme održavanja turnira Swatch BeachVolleyball Major Series.

Festival vatrometa prirodno je naslonjen na najznačajniji sportski event koji se dešava u Poreču, a sam program odbojkaških natjecanja, kao i potrebna infrastruktura na stadionu i oko stadiona, poslužit će da se ovaj veliki događaj učini još većim.

Prvog dana će vatrometni spektakl izvoditi ponajbolja talijanska grupacija s timom od 30 iskusnih profesionalaca, dok će drugog dana izvođenje biti povjereno najboljoj njemačkoj grupaciji, također s 30 vrhunskih stručnjaka. 

Radi se o audio vizualnom spektaklu koji će biti harmoniziran s nekoliko poznatih muzičkih melodija iz poznatih svjetskih filmova tako da će se dinamika vatrometa bazirati po tonovima muzike, izvodeći na taj način figure, detonacije, s različitim bojama i oblicima.

Gotovo deset velikih pontona bit će postavljeno na moru, što znači da će se s deset različitih pozicija emitirati vatromet u horizontalnom rasponu od gotovo 300 metara, a figure koje će se ocrtavati na nebu će biti na visini između 200 i 250 metara. 

Također, svaki će vatromet imati više od 8.000 projektila, što znači da će svake sekunde biti ispaljeno 8 do 10 projektila, što dovoljno govori o kakvom se vatrometu radi.

Iako će najavljeni sugestivni doživljaj trajati 13 minuta, svatko tko se nađe na Peškeri taj dan, pamtit će ga cijeli život.

Početak spektakla je predviđen u 22:45, a namjeravate li uživati u najavljenom nezaboravnom doživljaju, zbog očekivanog velikog interesa posjetitelja, preporučuje se raniji dolazak na lokaciju.

(I:porec.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se