TRAŽIŠ? NAĐI.

U Puli se sljedeći tjedan održava festival znanosti

NOVOSTI
13.4.2018. 8:43:58

U Puli se sljedeći tjedan održava festival znanosti
Idućeg tjedna, od ponedjeljka do petka, u Puli se održava 16. Festival znanosti.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić-Marjanović zahvalila se pritom Zajednici tehničke kulture Pula na vrijednom radu prilikom organiziranja festivala.

- Tema ovogodišnjeg festivala su otkrića koja su iznimno bitna za svijet u kojemu živimo jer ona mijenjaju naš pogled na svijet i naš svjetonazor. Teme su osobito vezane uz godišnjice s obzirom da obilježavamo stotu godišnjicu epidemije Španjolske gripe što je i danas bitna tema jer rasprave oko potrebe cijepljenja ne prestaju. Uz to obilježavamo i 75. godišnjicu smrti našeg velikog izumitelja Nikole Tesle, kazala je Marjanović. Kako je naglasila, cilj Festivala znanosti je približiti znanost javnosti te motivirati mlade naraštaje da se bave znanošću, od vrtićke do srednjoškolske dobi.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan ukratko je predstavila sudionike Festivala znanosti kazavši da će kroz razna predavanja, radionice ili kroz izložbe u festival biti uključeni vrtići, osnovne i srednje škole, visokoškolske ustanove, razne organizacije i udruge koje su imale slobodu da same odrede na koji se način žele priključiti programu festivala znanosti. Napomenula je kako se program po danima može pogledati na službenoj web stranici Festivala www.festivalznanosti.hr

Na kraju, glavni tajnik Zajednice tehničke kulture Anton Pletikos zahvalio se Gradu Puli i Istarskoj županiji na velikoj pomoći i potpori prilikom organiziranja festivala ali i medijima koje smatra partnerima u projektu jer su upravo oni ti koji prenose informacije do šire publike.

- Želja nam je da naši mladi izgube strah od postavljanja pitanja i da obrazovanje zaista bude što dostupnije što većem broju građana poručio je Pletikos te iskoristio priliku da pozove građane na otvorenje Festivala znanosti u ponedjeljak u 11 sati u velikoj dvorani Zajednice tehničke kulture Pula. Nakon kratkog otvorenja uslijedit će predavanje Milivoja Uroića s Instituta Ruđer Bošković na temu "Atomske jezgre svuda oko nas".

Iako ovogodišnji festival obiluje brojnim zanimljivim predavanjima i radionicama vrijedi izdvojiti predavanje Alide Perkov pod nazivom "Inovatori u Istri i njihov utjecaj na gospodarstvo - početci" koje će se održati na Politehnici u utorak u 12.30 sati te predavanje uvijek rado viđenog Korada Korlević koji će u srijedu u 13.30 sati u velikoj dvorani Zajednice tehničke kultura Pula publiku odvesti u svijet najnovijih astronomskih otkrića. Inače, Festival znanosti ove se godine održava u čak 22 hrvatska grada.

(I:glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se