TRAŽIŠ? NAĐI.

U srijedu pulske maškare preuzimaju grad

NAKON POSLA
17.1.2017. 8:30:23

U srijedu pulske maškare preuzimaju grad
Od srijede u 15 sati, kao što to običaji i nalažu, događanja vezana uz Pulski karneval započet će u Gradskoj vijećnici gdje će maškare od gradonačelnika Borisa Miletića preuzeti ključeve Grada Pule i nakon toga, kao suvereni vladari grada, na Velom Vrhu u 17 sati kraj semafora podići Pust. Nakon više od mjesec dana, 28. veljače, Pust će, u 19 sati, biti spaljen uz prigodni program i fritaju.

Dio je to programa 3. Pulskog karnevala, koji će se održati u centru, a za koji su u tijeku pripreme. Karneval će se održati 18. veljače, a prema već utvrđenom programu skupljanje karnevalskih grupa počet će u jutarnjim satima na Karolini, odakle će u 11 sati maškarana povorka krenuti pored Arene do trga Portarata gdje će biti organizirano glavno predstavljanje maškaranih grupa.
Druženje maškara bit će potom nastavljeno na Giardinima, a nakon toga slijedi veliki maskenbal na Portarati za sve maškarane i nemaškarane posjetitelje Karnevala koji će trajati do 17 sati (u slučaju kiše u Circolu).

Organizatori Karnevala u Puli su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh - Valmade, koji pozivaju zainteresirane grupe da im prijavu za sudjelovanje dostave najkasnije do 10. veljače.
 
(I:glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se