TRAŽIŠ? NAĐI.

Uskoro "Dani mladog maslinovog ulja" u Vodnjanu

ČLANCI
6.10.2017. 8:46:31

Uskoro  Dani mladog maslinovog ulja  u Vodnjanu
Manifestacija Dani mladog maslinovog ulja, koja se ove godine u Vodnjanu organizira po 13. put, održat će se od 17. do 19. studenog. Pripreme za jedan od važnijih vodnjanskih događaja već su u tijeku pa je i gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović odaslao poziv izlagačima da se uključe u manifestaciju i predstave svoje proizvode i usluge u neposrednom susretu s kupcima i brojnom publikom.

- Vodnjanština je već desetljećima prepoznata kao područje proizvođača vrhunskih maslinovih ulja koja su rezultat rada vrijednih ljudi te zajedničke vizije i usmjerenosti prema izvrsnosti. Upravo je i višegodišnje održavanje međunarodne manifestacije Dani mladog maslinovog ulja potvrdilo da ulaganja u promociju i brendiranje Vodnjanštine donose izuzetne rezultate, poručio je Vitasović.

Manifestacija pridonosi afirmaciji vodnjanskog ekstradjevičanskog maslinovog ulja, danas itekako prepoznatljivog autohtonog vodnjanskog brenda i u svjetskim razmjerima jednog od najboljih maslinovih ulja. Korist kroz nju ostvaruju ne samo proizvođači ulja, već i cijela zajednica koja potiče gospodarstvenike sa šireg područja na razvoj i nova ulaganja kojih je sve više iz godine u godinu. Međunarodna priredba okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja, a gradska uprava kao organizator nastoji da bude što privlačnija i dostupnija svim skupinama potrošača maslinovih ulja, od ugostitelja do kućanstava. Bitan segment Dana mladog maslinovog ulja je i edukacija i informiranje javnosti o važnosti konzumiranja mladog maslinovog ulja.

Tijekom tri dana Vodnjanom prođe oko 20.000 posjetitelja koji uživaju u programima pod šatorom većim od 1.700 kvadrata, gdje svoje proizvode i usluge nudi više od sto izlagača, proizvođača maslinovih ulja te drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Bogat trodnevni program donosi i druge sadržaje, poput organiziranog obilaska matičnog i kolekcijskog nasada maslina, a posjetiteljima su na usluzi i stručnjaci za vođene degustacije. Cjelodnevni gastro-show okuplja najbolje kuhare i chefove s područja Istre i Kvarnera, priprema se više od 8.000 jela od najboljih namirnica i autohtonih proizvoda, a svaka delicija povezuje se s pričom mladih maslinovih ulja s ovog područja.

(I:glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se