TRAŽIŠ? NAĐI.

Women in Finance – Besplatne radionice usmjerene na financijsko opismenjavanje žena poduzetnica i onih koje to žele postati

NOVOSTI
26.10.2018. 8:18:00

Women in Finance – Besplatne radionice usmjerene na financijsko opismenjavanje žena poduzetnica i onih koje to žele postati
STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, poziva vas da se prijavite na radionice koje će se održavati tijekom studenog u Gradu Novi Vinodolski, u sklopu projekta Women in Finance (WIF).

Projekt je usmjeren na poboljšanje financijske pismenosti žena poduzetnica i onih koje to žele postati. Osim toga, cilj je i potaknuti osnivanje novih poduzeća, povećati stopu preživljavanja postojećih te potaknuti njihov razvoj.

Raspored radionica


Women in Finance, Novi Vinodolski
 

Mjesto održavanja


Gradska vijećnica Grada Novi Vinodolski, Trg Vinodolskog zakona 1, Novi Vinodolski.


Teme radionica


  • Kako pročitati financijske izvještaje
Glavni financijski izvještaji (bilanca, račun dobiti i gubitka, izvješće o novčanom tijeku, i dr.) daju poduzetnicima cjelovitu sliku financijskog stanja i rezultata poslovanja kao i poslovanja potencijalnih poslovnih partnera.

Polaznice radionice će naučiti kako čitati financijske izvještaje i razumjeti njihovo značenje.

  • Osnovno financijsko upravljanje poduzetničkim aktivnostima
Razumijevanje financijskih izvještaja daje poduzetnicima sposobnost da utvrde je li poduzeću potrebno dodatno ulaganje, u kojem iznosu te je li dodatno ulaganje poslovna odluka koju treba razmotriti kako bi poduzeće preživjelo ili unaprijedilo poslovanje.

Polaznice radionice će naučiti više o važnosti pozitivnog novčanog toka, o različitim izvorima financiranja (bankovni zajmovi, EU fondovi, bespovratna sredstva, poslovni anđeli, itd.) te je li dodatno ulaganje mudra poslovna odluka u određenom trenutku.

  • Cijena – jedini izvor prihoda
Cijena je jedini element marketinškog miksa koji generira prihod i jedini element koji se može brzo i jednostavno promijeniti. Iz tog je razloga važno znati kako odrediti pravu cijenu i izbjeći prenisku ili previsoku cijenu.

Polaznice radionice će se upoznati s različitim taktikama i strategijama određivanja cijena te naučiti kako odrediti odgovarajuću cijenu za svoj proizvod ili uslugu.

  • Pristup izvorima financiranja – Kako napisati uspješnu projektnu prijavu
Ženama poduzetnicama u Hrvatskoj dostupni su različiti izvori financiranja (EU izvori, državne potpore i sl.). Kako bi pristupile tim izvorima moraju napisati projektnu prijavu koja udovoljava svim zahtjevima definiranim u pozivu.

Polaznice radionice će se upoznati s osnovama pisanja projektnih prijedloga. Neke od tema koje će biti obrađene su: kako razviti i prezentirati ideju, kako osigurati da se vaš prijedlog istakne, koju terminologiju koristiti…

Prijave su otvorene


Rok za prijavu: 5.11.2018. do 16 h ili do popunjavanja mjesta.

Kotizacija: NE PLAĆA SE (organizirano uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu).
 
 
(I: step.uniri.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se