Pošalji upit
Slanje…

KAROSERIJA - POPRAVCI KARAMBOLIRANIH VOZILA

Već više od 40 godina, vršimo popravke oštećenih - karamboliranih vozila kako na usmeni zahtjev tako i prema izvidima štete osiguravajućih kuća.

Već više od 40 godina, vršimo popravke oštećenih - karamboliranih vozila kako na usmeni zahtjev tako i prema izvidima štete osiguravajućih kuća.


Kod popravaka oštećenja na osnovu izvida osiguravajuće kuće, vozilo se zaprima u servis, detaljno pregleda i usporedi za izvidom štete. U slučaju potrebe, određeni se dijelovi sa vozila izgrađuju kako bi se utvrdilo da ispod oštećenja ne postoji potreba za dodatnim radovima ili dodatnim dijelovima. Tada se pristupa narudžbi dijelova, a sve u suglasnosti sa procjeniteljem nakon što slika dodatne dijelove i evidentira ih na dopunski izvid.

U slučaju da je vozilo lakše oštećeno odnosno tehnički ispravno za vožnju po želji vlasnika, ostaje na upotrebu do pribave potrebitih dijelova. U suprotnom, ostaje u prostoru servisa kao i vozila koja su jače oštećena odnosno neispravna za vožnju.

Kod predaje vozila u servis, popunjava se radni nalog sa svim relevantnim podacima vezano uz popravak vozila.

Također, prije narudžbe dijelova i početka radova na vozilu, za popravke prema izvidu osiguravajuće kuće, dogovara se i način plaćanja.

U slučaju da vlasnik vozila želi sam platiti troškove popravka vozila, prema ispostavljenoj ponudi, dogovara se način i dinamika plaćanja.

U slučaju kada vlasnik vozila želi da plaćanje izvrši osiguravajuća kuća direktno izvođaču radova, potrebno je ishodovati ovlaštenje – punomoć od osiguravajuće kuće, da se utvrdi vjerodostojnost šete, da li je ista osnovana, da li postoje određene franšize, podijeljena odgovornost u šteti, ili otklon štete (osiguravajuća kuća ne preuzima odgovornost za plaćanje).

Uslijed sudara ili drugih čimbenika, karoserija vozila bude slabije ili jače oštećena. Kod jačih oštećenja dolazi do poremećaja komponenti ovjesa i geometrije kotača. Zato je važno da se prilikom popravka, vozilo dovede u prvobitno (tvorničko) stanje tehnički ispravno za vožnju.

Poradi navedenog, pored osnovne opreme, specijalnog alata i sitnog inventara, Autocentar Mihalić d.o.o. raspolaže čvrstim stolom na koje se oštećeno vozilo postavlja pomoću dizalice te se prije popravka mjeri kako bi se utvrdila odstupanja. Mjerenja se vrše mehaničkim mjernim polugama pomoću kojih se dobivene mjerne jedinice uspoređuju sa tvorničkim normativima. Također u tu svrhu, koriste se i tornjevi sa prihvatnim glavama koje u slučaju neispravnosti ne nasjednu u referentna prihvatna ležišta.

Za popravke novijih modela vozila proizvedene novijom tehnologijom, osigurali smo elektronički sustav mjerenja koje je brzo, precizno te pamti, uspoređuje i ispisuje odstupanja zadanih vrijednosti u odnosu na tvorničke.

Na osnovu izvida osiguravajuće kuće, na oštećeno vozilo ugrađujemo originalne dijelove, dok se ugradnja novih dijelova za popravke na usmeni zahtjev dogovaraju direktno sa vlasnikom vozila, ovisno o starosti vozila, stanju vozila, cijeni te vrsti rezervnog dijela.

Kada su na vozilu oštećeni „vitalni" dijelovi, poput ovjesa, amortizera i slično, nakon izvršenog popravka, a prije lakiranja, vozilo upućujemo našem partneru na vršenje optičke kontrole i podešavanja vješanja te u servisu vršimo testiranje amortizera.

Nakon izvršenog popravka, ispostavlja se račun koji je ujedno i garancija za izvršene usluge i ugrađene dijelove.

Ako je popravak vezan uz izvid štete osiguravajuće kuće, tada su oštećeni, zamijenjeni dijelovi na raspolaganju osiguravajućoj kući koja je bila u obvezi plaćanja štete.

Ako ista ne preuzme dijelove nakon određenog vremena, isti se predaju Ugovornoj tvrtci za zbrinjavanje otpada.

Ostale usluge:

Više na: www.epula.info/autocentar-mihalic/

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više