TRAŽIŠ? NAĐI.

BEAUTY CENTAR BLISS

IPL, fotoepilacija, Pula, cijena, medicinska pedikura, sportska masaža, uklanjanje ožiljaka, kapilara, manikura, trajna depilacija

BOWEN TERAPIJA PULA

Što je to Bowenova terapija

Bowenova terapija, također poznata i kao Bowenova metoda, Bowenova tehnika je terapija koja uključuje nježne ali precizne manipulacije mekog tkiva. Pokreti koji se rade su pokreti rolanja pomoću kažiprsta i palca terapeuta preko mišića, tetiva i živaca s minimalnim pritiskom.

Spada u područje komplementarne medicine, dakle u terapeutske postupke koji nisu konvencionalni ali se provode zajedno s propisanim oblicima liječenja (a ne umjesto njih), ili se provode samostalno u vidu preventivnih postupaka za očuvanje zdravlja.

Postupci su vrlo učinkoviti u omogućavanju balansiranja različitih tegoba mišićno-koštanog, živčanog sustava i različitih kroničnih stanja, te se koriste u cijelom svijetu zadnjih 40 godina s uspješnim rezultatima što potvrđuju provedena medicinska istraživanja

Djelovanje Bowenove terapije

Naše je tijelo cijelo vrijeme u pokretu. Kretanje i "održavanje" unutarnjeg rada organizma predstavlja jedan stalan protok informacija iz tijela (periferije) u mozak i nazad u tijelo. Istovremeno mehanizam našeg tijela ustrojen je tako da se svi "kvarovi" (disbalansi) u tijelu popravljaju čim ih se uoči, npr. zacjeljivanje površinskih rana. 

No, ponekad je stanje takvo (zbog stresa ili prevelikog vanjskog utjecaja) da mozak više ne može sa sigurnošću razlučiti koji dio tijela treba njegovu dodatnu intervenciju. Zbog tog prekida u komunikaciji dolazi do zakazivanja funkcije tijela koja se brine za normalizaciju stanja kod različitih disbalansa. Posljedice mogu biti: bolest, bol, smanjena funkcija dijela tijela, problemi sa spavanjem ili osjećaj umora, nezadovoljstva...

Bowenovim pokretom koji je drugačiji i poseban, osigurava se piezolektrični efekt na ovojnici mišića, tetiva i unutarnjih organa, te slanje signala mozgu da nešto s tim dijelom tijela nije u redu. Mozak reagira na stimulaciju relaksacijom okolne muskulature, time boljom lokalnom prokrvljenošću i samim tim bržim i boljim regeneracijskim procesima. Činjenica da Bowen djeluje preko ovojnica koje omataju cijelo naše tijelo i da se u tretmanu stimuliraju točke na površini gotovo cijelog tijela, čini Bowen holističkom terapijom.

Što ćete osjetiti za vrijeme tretmana?

Pacijenti za vrijeme tretmana najčešće osjete duboku smirenost i opuštanje. 
Za učinkovitiju terapiju, osnovno je izbjeći nepotrebno miješanje informacija iz svjesnog dijela kore velikog mozga, tako da se povratni mehanizam može usmjeriti na periferiju bez uznemiravanja. 

Nastojanje smanjenja unosa drugih informacija razlog je zbog kojeg se tijekom tretmana ragovor ograničava na eventualno komentiranje senzacija koje pacijent osjeti. Zbog istog razloga terapeut napušta prostoriju i pravi pauzu nakon pojedinog seta pokreta. 

Važno je dozvoliti mozgu opuštenost da primi, obradi i proslijedi informaciju koja se pokrene izvođenjem Bowenovog pokreta.

Kome pomaže Bowen terapija

Budući da je Bowenova terapija, terapija koja ima holistički pristup, omogućuje oporavak od mnogih bolesti, traumatskih i kroničnih. Bowenovim tretmanima djeluje se na uzrok poteškoće, a time se trajno otklanja i sama poteškoća. 
Tehnika je vrlo nježna i nema ograničenja s obzirom na starost pacijenta, može se koristiti na novorođenoj djeci ili na osobama poodmakle životne dobi.

Pomaže kod bolova u leđima, išijasa i ostalih problema s kralježnicom, kod tegoba s vratom i ramenima, problema s probavom i crijevima. Također je djelotvorna kod glavobolja, migrena, vrtoglavica, kod bolesti dišnih putova, problema s koljenima, zglobovima i stopalima te kod sportskih ozljeda. Ublažava simptome PMS-a, probleme s grudima, prostatom, bilježi rezultate i kod neplodnosti.

Problemi sa čeljusnim zglobom tretiraju se kombiniranim pristupom, Bowenovom terapijom za relaksaciju okolne muskulature i i smanjenju bolova i često prisutne asimetrije, a relaksacijskom udlagom koja se izrađuje u suradnji sa stomatološkom ambulantom - održavamo učinak Bowen tretmana.

Terapija peludne groznice (rinosinusitisa, alergija na trave, korov, ambroziju itd) treba započeti kao preventivni tretman, 6 tjedana prije cvjetanja alergena.

Bowen tehnika može biti prateća terapija kod stanja kod kojih je unos toksina povećan (terapije velikim količinama lijekova, kemoterapija, zračenja), te kod liječenja ovisnosti i svih tegoba vezanih uz stres (nesanica, glavobolja). Nadalje, Bowen se može provoditi i preventivno za povećanje imuniteta, te kod sportaša za povećanje tjelesne spremnosti, izvedbe, a time i rezultata.

Ovo je lista najčešćih indikacija – stanja kojima pomaže Bowenova terapija:

KRALJEŽNICA - Bolovi u leđima, išijas, uklještenja, trzajna ozljeda vrata, miogeloze, spondiloze, kompresivni sindromi, loša držanja
ČELJUSNI ZGLOB - Bolovi u zglobu, uklještenja čeljusnog zgloba, bolovi i trnjenja lica, bruksizam, glavobolje
RAMENI ZGLOB - Sindrom bolnog ramena, smrznuto rame, PHS, stanja nakon iščašenja i operacija
PROBAVA I CRIJEVA - Otežana probava (zatvor), Chronova bolest, žgaravica, napuhnutost, Kolike (grčevi) kod dojenčadi
GLAVA - Glavobolje, migrene, vrtoglavice, stres
LAKATNI I RUČNI ZGLOB - Teniski lakat, golferski lakat, sindrom karpalnog tunela, stanja nakon prijeloma i ozljeda
KOLJENI I NOŽNI ZGLOB - Stanja nakon prijeloma i ozljeda koljena i gležnja
SPORTSKE OZLJEDE - Ozljede tetiva, mišića, zglobova, sindromi prenaprezanja; Preventivni tretmani za povećanje tjelesne spremnosti sportaša
DIŠNI PUTOVI - Astma, sinusitis, alergije, bronhitis, emfizem, peludna groznica...
REPRODUKTIVNI ORGANI - Neplodnost, tegobe s prostatom, ciste na dojkama, menstrualni poremećaji (PMS), tegobe u trudnoći
NEUROLOŠKE TEGOBE - Multipla skleroza, distoni sindrom kod dojenčadi (CPK), cerebralna paraliza, stanja nakon moždanog udara ili ozljede živca (pareze/paralize)
SPORTSKO/MEDICINSKA MASAŽA PULA

SPORTSKO/MEDICINSKA MASAŽA PULA

Sportska i medicinska masaža
DIPPING NAILS MANIKURA

DIPPING NAILS MANIKURA

Slijedite nove trendove u uređivanju noktiju
TRETMANI LICA

TRETMANI LICA

Oblikovanje obrva, farbanje obrva, tretmani za masnu i nečistu kožu
BOWEN TERAPIJA PULA

BOWEN TERAPIJA PULA

Što je Bowen terapija, kako djeluje i kome pomaže
UKLANJANJE HIPERPIGMENACIJE, KAPILARA I OŽILJAKA

UKLANJANJE HIPERPIGMENACIJE, KAPILARA I OŽILJAKA

Radimo i uklanjanje hiperpigmentacije, kapilara i ožiljaka u nekoliko tretmana
POMLAĐIVANJE LICA

POMLAĐIVANJE LICA

Pomladite vaše lice: Face lifting i mikrodermoabrazija
LIJEČENJE AKNI

LIJEČENJE AKNI

Liječenje akni IPL uređajem, tretman žutim svijetlom koji uništava glavne uzročnike širenja akni, te obnavlja kožu od ožiljaka nastalih od akni.
ROZACEA UKLANJANJE CRVENILA

ROZACEA UKLANJANJE CRVENILA

Uz pomoć EFB Beaute® IPL uređaja riješite se crvenila i kapilara na licu POŠALJITE NAM UPIT
Da bi eliminirali SPAM molimo napišite
konačni izračun prije slanja forme!
Označite kvačicu ukoliko želite napomenuti da ste nas pronašli na eistra.info poduzetničkom portalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se