TRAŽIŠ? NAĐI.

100.000 kn kazne ako u roku od 15 dana trgovac ne odgovori na prigovor potrošača

ČLANCI
22.1.2014.

100.000 kn kazne ako u roku od 15 dana trgovac ne odgovori na prigovor potrošača
Petnaest dana iznosi rok, prema važećem Zakonu o zaštiti potrošača, u kojemu trgovac mora u pismenom obliku odgovoriti na prigovor potrošača upućen poštom, faksom ili e-mailom. Prema prijedlogu novoga zakona, taj se rok smanjuje na pet dana, a ako ga ne ispoštuje, trgovcu za taj prekršaj prijeti novčana kazna od 10.000 kuna do čak 100.000 kuna.

Na reklamacije iz područja javnih usluga – telekomunikacija, opskrbe strujom, plinom, vodom… – trgovcu je rok za pismeni odgovor prepolovljen s 30 na 15 dana, jer u suprotnom može biti kažnjen iznosom od 15.000 do 100.000 kuna.

To je samo jedna od novina iz Nacrta prijedloga novoga zakona o zaštiti potrošača. Udruge za zaštitu potrošačkih prava bacile su se ovih dana na posao nakon što je Ministarstvo gospodarstva predstavilo prijedlog novog zakona, te otvorilo javnu raspravu koja traje do idućeg petka.

U potrošačkim udrugama i savezima nisu spremni javno ocjenjivati prijedlog novog zakona dok ne upute svoje primjedbe nadležnome ministarstvu. 

Novost je što će obje te vrste prodaje imati zajedničke odredbe o predugovornim informacijama (glavne karakteristike proizvoda, naziv i kontakt trgovca, ukupna cijena, dodatni troškovi…) koje trgovac mora dati potrošaču. Njima se uređuje i pravo jednostranog raskida takvih ugovora. Piše Slobodna Dalmacija.

Pojedini su trgovci, navode iz Ministarstva gospodarstva, "narušavali tržišno natjecanje prilikom akcijskih prodaja, sniženja i rasprodaja, zbog čega su potrošači vrlo često bili zavarani" i stoga su "donosili odluke o kupnji bez točnih i potpunih informacija”, pa je bilo potrebno ovo područje "detaljnije urediti”.

Što se sezonskih sniženja tiče, njih će trgovci moći organizirati samo dvaput godišnje, najdulje u trajanju od 60 dana, a propisano je da počinju u razdoblju od 1. do 15. siječnja, te 1. do 15. srpnja.

No, ako trgovac u roku od 60 dana ne proda svu robu stavljenu na sezonsko sniženje, moći će je prodavati sve do isteka zaliha, ali nije mu dopušteno označavati je kao sezonsko sniženje. Akcijska prodaja određenih proizvoda po cijeni nižoj od one u redovnoj prodaji dobila je, za razliku od važećeg zakona, rok "ne dulji od 30 dana”.

Predlagač zakona kao novost ističe jačanje uloge lokalne i područne samouprave u zaštiti potrošača. Savez udruga za zaštitu potrošača Hrvatske je, prema riječima njegova predsjednika Nenada Kurtovića, osobito zainteresiran za to kako ovaj zakon tretira udruge za zaštitu potrošača, to prije što je paralelno u proceduri i novi Zakon o udrugama.

Kako nam je rekla Dunja Mak, pravna savjetnica u osječkoj Udruzi za zaštitu i promicanje potrošačkih prava građana "Potrošački forum”, ovih su dana zatrpani pozivima potrošača iz cijele Hrvatske koje zanima što im donosi novi zakon.

– Pozdravljamo promjene zakona jer se puno toga treba učiniti u području zaštite potrošača, a kakve su te promjene, tek ćemo vidjeti. Činjenica da smo na ljestvici zemalja EU-a po zadovoljstvu potrošača na 26. mjestu, pri samom kraju, govori da prostora za promjenu ima u svim zakonima vezanim uz ovu problematiku – kaže Mak.

Visine novčanih kazni ostaju iste kao u važećem zakonu – sa 10.000 kuna do 100.000 kuna kaznit će se pravna osoba ako, primjerice, najveći postotak sniženja cijena proizvoda na sezonskom sniženju ne iznosi najmanje petinu svih proizvoda koji se tom prilikom prodaju.
 
(I: kvarnernews.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se