TRAŽIŠ? NAĐI.

2. Natječaj za male projekte u zajednici "Mali projekti za bolje sutra" 2018.

NOVOSTI
25.9.2018. 8:15:00

2. Natječaj za male projekte u zajednici  Mali projekti za bolje sutra  2018.
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva udruge koje imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina za 2018. godinu (Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale) te provode aktivnosti usmjerene na razvoj lokalne zajednice da se prijave na 2. Natječaj za financiranje malih projekata u zajednici "Mali projekti za bolje sutra".

Natječaj se raspisuje za 2 prioritetna područja:

1. Razvoj lokalne zajednice 


U sklopu ovog prioritetnog područja financirat će se projekti koji imaju za cilj razvoj lokalne zajednice kroz osmišljavanje i pružanje društvenog sadržaja u cilju povećanja kvalitete života u lokalnoj zajednici. Naglasak je na uključenju građana u provedbu projekta, poticanje na volonterski rad te rješavanje konkretnih problema koje su građani određene lokalne zajednice istaknuli kao prioritetne za rješavanje.
 

2. Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja


Ovo prioritetno područje odnosi se na projekte koji imaju za cilj očuvanje, valorizaciju i promociju istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja. Aktivnosti koje se prijavljuju u sklopu ovog prioriteta moraju obuhvaćati tematiku istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja, a mogu biti radionice i edukacije za sve dobne skupine, okrugli stolovi, tribine, susreti, osmišljavanje novih društvenih programa za građane i ostale slične aktivnosti.

U sklopu natječaja potiče se i dodatno se boduje partnerstvo i umrežavanje javnog, privatnog i civilnog sektora te umrežavanje unutar civilnog sektora, a sve aktivnosti projekta moraju biti besplatne za korisnike.

Najmanji iznos koji se može tražiti od Zaklade iznosi 5.000,00 kuna, dok najveći 15.000,00 kuna.

Sufinanciranje od strane Zaklade može biti do 100% vrijednosti prijavljenog projekta. Maksimalan broj potpora koji će se dodijeliti organizacijama koje imaju sjedište u istoj jedinici lokalne samoupravi je 2. 

Natječajna dokumentacija dostupna je na stranicama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

(I: civilnodrustvo-istra.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se