TRAŽIŠ? NAĐI.

5 znakova da kandidat ima veliki potencijal

ČLANCI
29.8.2017. 11:11:00

5 znakova da kandidat ima veliki potencijal
U svom blogu "5 znakova da kandidat ima veliki potencijal" Vivian Giang navodi pet osobina koje trebate tražiti kada proučavate životopise kandidata.

Kandidat koji ima veliki potencijal: 

1) Zna što trebate i to jasno daje do znanja u svojoj prijavi
Ako kandidat želi posao koji ste ponudili i to misli ozbiljno, uzet će si vremena istražiti informacije o kompaniji, vještinama koje je potrebno posjedovati kako bi kvalitetno obavljao posao i ispunio vaša očekivanja. Rezultati tog istraživanja tebaju se iščitavati u njihovoj prijavi na oglas.

2) Priznaje svoje slabosti, ali ih pretvara u mogućnosti
Jedan od najsnažnijih pokazatelja uspjeha, prema profesoru Adamu Grantu i njegovoj novoj knjizi Originals, je volja da priznate svoje potencijalne slabosti i objasnite kako ih možete pretvoriti u mogućnosti. Kandidat s velikim potencijalom trebao bi dati do znanja koje kvalifikacije ne posjeduje, ali istovremeno objasniti kako neovisno o tome može kvalietno obavljati posao.

3) Zna kako se istaknuti drugačijom prijavom
Kandidati s ozbiljnim potencijalom znaju se istaknuti u odnosu na konkurenciju, spremni su prekršiti nekoliko pravila, bez obzira znači li to da će vam poslati drugačiji životopis ili prezentaciju koju niste tražili.

4) Jasno vam daje do znanja tko je i kakav je
Kada su ljudi izravni i iskreni o tome tko su, a njihove vještine podudraraju se s vašim očekivanjima, govorimo o prisutnosti vrlo ozbiljnog talenta. Razmislite o sljedećem: izravan kandidat od početka jasno daje do znanja kakav je, kako biste odmah znali s kim imate posla i, kao rezultat toga, ne gubite vrijeme na one koji nisu zainteresirani.

5) Autentičan je
Nije lak zadatak pronaći talentiranog kandidata koji je voljan biti autentičan od samog početka. Osim toga, kako autentičnost izgleda? Neke prijave mogu vas oduševiti na prvi pogled, ali nakon što promislite, možete zaključiti da to ipak nije ono što tražite. Kako biste transparentno pristupili kandidatu, morate biti jasni po pitanju vlastitih očekivanja i vlastite definicije 'autentičnosti'.
 
(I:moj-posao.net)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se