TRAŽIŠ? NAĐI.

Besplatni program izobrazbe građevinskih radnika u Puli

NOVOSTI
3.4.2017. 9:02:30

Besplatni program izobrazbe građevinskih radnika u Puli
U Industrijsko-obrtničkoj školi Puli u svibnju i lipnju (petkom i subotom) održavat će se prve besplatne izobrazbe građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti, i to za zanimanja fasadera, zidara i soboslikara-ličioca. 

Izobrazba će se odvijati u prostorijama škole, a obuhvatit će teorijsku nastavu, dok će se praktična nastava održati u kasnijem terminu o čemu će polaznici biti obaviješteni. 

Polaznici se mogu prijaviti putem Prijavnog obrasca do 10. travnja 2017., koji s prilozima šalju e-poštom na adresu: ios.pula@skole.hrili u Tajništvo škole, Rizzijeva 40 Pula, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 052-216-121.

Program izobrazbe prilagođen je zahtjevima radnika i poslodavaca te je izrađen u prikladnoj satnici od 20 do 30 sati. Polaznici će naučiti sve o izolacijskim materijalima, pravilnoj ugradnji izolacije i vanjske stolarije uz zadovoljenje uvjeta zrakonepropusnosti, ugradnji ETICS fasadnih sustava s posebnim naglaskom na izvedbu detalja, kako odabrati potrebne materijale za građenje, izvesti brtvljenja proboja kroz elemente zgrade, postaviti specijalne toplinsko-izolacijske elemente, te kako izbjeći učestale pogreške pri izvođenju radova na pojedinim dijelovima zgrade.

Minimalni uvjeti za prijavu su osnovnoškolsko obrazovanje ili trogodišnje strukovno obrazovanje građevinskog usmjerenja, te najmanje 6 mjeseci radnog iskustva u struci - na poslovima vezanima uz ugradnju energetski učinkovitih elemenata vanjske ovojnice zgrade. Nakon uspješno položene provjere znanja polaznici dobivaju certifikat koji važi pet godina, uz obvezno stručno usavršavanje.

Industrijsko-obrtnička škola Pula je jedan od 12 trening centara u Hrvatskoj odabranih za inicijalno provođenje izobrazbe građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti po programu CROSKILLS, i to u6 građevinskih zanimanja – fasader, krovopokrivač, monter suhe gradnje, soboslikar ličilac, tesar i zidar. 

Sve do kolovoza 2017. godine određeni broj izobrazbi u trening centrima diljem Hrvatske bit će sufinanciran sredstvima EU-a, te besplatan za polaznike. 

Nadolazeći termini CROSKILLS izobrazbe mogu se pratiti na web stranicama projekta (www.croskills.hr).
 
Projekt CROSKILLS, kao dio europske inicijative Build Up Skills, usmjeren je na cjeloživotnu izobrazbu i usavršavanje hrvatskih radnika u području energetske učinkovitosti u zgradarstvu - jačanje kvalifikacija obrtnika, zaposlenih i nezaposlenih građevinskih radnika - nakon početnog, osnovnog obrazovanja ili nakon što su već započeli s radom. 
 
(I:uolabin.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se