TRAŽIŠ? NAĐI.

Brojni popratni programi 66. Pulskog filmskog festivala

NOVOSTI
8.7.2019. 8:37:54

Brojni popratni programi 66. Pulskog filmskog festivala
Već tradicionalno kao svojevrsna najava Festivalu, nekoliko dana uoči početka prve projekcije u Areni u pulskim se galerijskim prostorima otvaraju izložbe posvećene filmovima, filmašima i Festivalu samom. Prva u nizu već je u Kinu Valli postavljena izložba radova učenika prvog razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, pod mentorstvom profesora Denisa Sardoza koji im je povjerio dizajnerski izazov, reinterpretaciju vizualnog identiteta 66. Pule čiji je originalni autor Marko Rašić.
 
Nadalje, kada je o dizajnerskom radu riječ, 11. srpnja u 19 sati u HUiU-u se otvara izložba pod nazivom OPREMIO: MIHAJLO ARSOVSKI koja tematizira opus istaknutog ovog grafičkog dizajnera. Istu večer, no sat kasnije otvorenje je izložbe u Galeriji SKUC koja i ove godine ima izložbu posvećenu glumici koja je obilježila jedno filmsko razdoblje, ovaj je put riječ o gostujućoj multimedijalnoj izložbi: Sonja Savić: djevojka iz grada.
 
S druge strane, večer kasnije, u 21 sat otvaranje je izložbe Statisti u galeriji Makina, gdje su na fotografijama Jasenka Rasola oni koji u filmskom kadru stoje iza glavnih glumaca. MEMO muzej obogatit će svoj stalni postav dodatnom sekcijom života u Puli od 50-ih do 80-ih godina 20. stoljeća s elementima koji oslikavaju pojedinosti Filmskog festivala u Puli. U MMC-u LUKA  tradicionalno će drugog dana Festivala biti otvorena izložba Cinemaniac > misliti film 2019, čije je osamnaesto izdanje strukturirano u dva dijela, dvije izložbe te popratni program projekcija i razgovora, a MSUI 15. srpnja također otvara svoja vrata radovima umjetnika koji izlaže u MMC-u Luka, no ovdje s izložbom Goran Trbuljak: Slikarstvo (45 godina neslikanja) koja će biti popraćena i projekcijama autorovih filmova.

Popratni program Festivala ima i svoj glazbeni dio, sa zakazanim početkom u 23:30 iz večeri u večer u Circolu Puljane i njihove goste zabavljat će: Music After Dinner, DJ Šurki, Super Funk Session, Techno Vikings, DJ Kool S, Dogma, DJ Kovač i DJ Marc JB, koji će tako popularnu plesnu terasu i ove godine potvrditi savršenim mjestom za zaokruživanje festivalskog dana.

U subotu, 6. srpnja otvoren je info punkt na Giardinima na kojemu će se, svakodnevno od 9:00 do 22:00 sata, moći kupiti ulaznice i propusnice za Arenu te suveniri Pulskog filmskog festivala. Cijena ulaznice za pojedinačnu filmsku večer u Areni iznosi 25,00 kn, dok komplet ulaznica za sve večeri iznosi 165,00 kn. Studentima je, uz predočenje indeksa, osigurana propusnica po cijeni od 50,00 kn a umirovljenicima, uz predočenje isječka mirovine, propusnica po cijeni od 30,00 kn. I višečlane obitelji ostvaruju pogodnosti uz kupovinu te imaju pravo na kupnju kompleta ulaznica za sve večeri po cijeni od 50,00 kn (po osobi) i 10,00 kn za večer (za osobu). Korisnici prilikom kupovine moraju predočiti odgovarajuće potvrde o obiteljskom stanju koju prilaže roditelj ili skrbnik, a izdaje nadležni odjel pri Uredu državne uprave u Istarskoj županiji.
 
(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se