TRAŽIŠ? NAĐI.

Brtonigla vas poziva na Dane gljiva

NOVOSTI
23.10.2019. 8:12:34

Brtonigla vas poziva na Dane gljiva
Početkom jeseni započela je dugoočekivana sezona gljiva, koja sa sobom nosi zanimljive događaje kao što su Dani gljiva u Brtonigli, koji će se održati 26. i 27.listopada. Manifestaciju organizira gljivarska udruga Boletus, uz financijsku pomoć Općine Brtonigle, Turističke zajednice Općine Brtonigle i Istarske županije.

Sve započinje u subotu ujutro, uz otvorenje izložbe na kojoj će biti predstavljeno nevjerojatnih 200-injak vrsta gljiva. Uslijedit će natjecanje u branju gljiva, u sklopu kojega će biti odabrane najljepša gljiva, najveća gljiva i najljepša gljivarska košarica. Prisutni će moći degustirati razna jela od gljiva i istovremeno uživati u glazbenoj zabavi uz nastup vokalne skupine Barcaioli i animaciju Bukalete.

Ukusno i zanimljivo bit će i sljedećeg dana, tj. u nedjelju, kada će se načelnici i gradonačelnici s područja Bujštine natjecati u pripremi gljivarskih kotlića. Izložba gljiva će  i toga dana biti prisutna, dok je uz Bukaletu predviđen i nastup vokalne skupine Zajednice Talijana Nova Vas.

Osim gljivarskih delicija, na štandovima u neposrednoj blizini šatora, moći će se okusiti i drugi autohtoni proizvodi i kupiti razne rukotvorine.

Valja spomenuti da Boletus u svome radu uvijek brine o zajednici, pa tako i ovoga puta će neto prihod, od prodaje jela iz gljivarskih kotlića, usmjeriti za humanitarne svrhe, tj. najpotrebnijima s područja Brtonigle.  

 - Aktivnosti ove udruge ne staju, jer je riječ o udruzi koja organizira 10-ak događaja godišnje, vrši edukacije, organizira razne akcije (humanitarne i ostale) te u narednom razdoblju planira 2 do 3 člana educirati kako bi položili ispit i stekli naziv "determinator gljiva”. Ujedno, koristim priliku da iskažem veliko zadovoljstvo što broj članova raste iz godine u godinu, te je sada dostigao brojku od 180, objasnio nam je Željko Ružić, predsjednik gljivarskog društva Boletus Bujštine. 

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se