TRAŽIŠ? NAĐI.

Cikloturizam u Istri: Budućnost su biciklističke trake uz ceste

ČLANCI
11.6.2018. 9:57:55

Cikloturizam u Istri: Budućnost su biciklističke trake uz ceste
U Istru za razvoj cikloturizma stiže 636,5 tisuća bespovratnih sredstava iz Fonda za turizam, što će se podijeliti između pet projekata. Županijskom Operativnom planu razvoja cikloturizma u Istri odobreno je 50 tisuća kuna, "Zelenim kotačima za turiste" grada Pule slijedi 140.600 kuna, pazinskom "E-bike share pointu Srce Istre" 107.900 kuna, medulinskom sustavu za iznajmljivanje e-bicikala "Med bike" 200 tisuća te projektu "E-bike Fažana/Valbandon" 138 tisuća kuna.

Lokalni pristup


Potencijali biciklizma u turističkoj ponudi Istre prepoznati su sredinom 1990-ih kada se ovaj segment počinje sustavnije razvijati, paralelno s agroturizmom te proizvodnjom vrhunskih vina i maslinovih ulja, danas među ključnim turističkim proizvodima Istre. Tada je uglavnom postojalo samo nekoliko neoznačenih biciklističkih staza. Biciklističkom manifestacijom Parenzana počela je popularizacija cikloturizma na području Istre

Prve turističke ciklorute po Istri ponudila je turistička agencija I.D. Riva Tours, a tu su bile i sportske utrke u organizaciji biciklističkih klubova te predsezonske pripreme za bike utrke. Zahvaljujući angažmanu pojedinaca i Županije, Giro d'Italia prvi je put u Istru doveden 2004., a dvije godine kasnije završena je revitalizacija nekadašnje uskotračne pruge Parenzane, kroz EU-projekt "Parenzana - Put zdravlja i prijateljstva". Tih godina pokrenut je službeni portal za cikloturizam u Istri, izrađuje se biciklistički atlas s popisom staza te pojedine biciklističke karte, a pokreće se i još jedna MTB utrka - Istria Terra Magica.
 
Cikloturizam u Istri 

Prvi standardi za biciklističku signalizaciju, po kojima je Istra podijeljena na sedam zona, izrađeni su 2008., kada je definiran i koncept biciklističkih karata za cijelu Istru. IRTA je 2008. pokrenula edukaciju za biciklističke vodiče koja je i dan danas jedna od rijetkih u Hrvatskoj. Obučeno je više od 300 vodiča kojima licence dodjeljuje Hrvatski biciklistički savez. Portal se redizajnirao, izrađena je i prva brošura "Cycling in Istria" s cjelovitom bike ponudom, a uslijedio je "Istra outdoor" s kompletnom outdoor ponudom.

U Odjelu za turizam Istarske županije 2013. godine pokrenuto je nekoliko projekata za razvoj outdoor turizma u Istri. Projekt "Istra trails" za razvoj pješačko-trkačke ponude koristio je iskustva iz bike projekta te kreirao novi proizvod za pješački dio. Razvijeni su standardi za signalizaciju i kartografiju, izrađena nova web-stranica Istria-trails, kategorizirane su manifestacije, u prve tri godine osmišljeno je 57 staza te 21 planinarski pohod u suradnji s Istarskim planinarskim savezom. Drugi realizirani projekt bio je sustav besplatne kartografije "Open cycle map Istra" kojim se dobila kartografska podloga cijele Istre u nekoliko mjerila.

Cestovni i brdski biciklizam


Kako su se projekti razvijali, sazrijevao je stav da je Istri potreban specijaliziran odjel za razvoj aktivnog turizma kao rastućeg turističkog segmenta. Istarska Županija je putem Odjela za turizam, u dogovoru sa šest velikih hotelskih kuća i istarskim TZ-om 2014. pokrenula zaseban odjel bike&outdoor u sklopu IRTA-e, što su svi subjekti u turizmu podržali kao zajedničku priču za dugoročniji razvoj. U novom odjelu pokrenut je sustavniji razvoj, ponajprije biciklističkog te pješačko-trkačkog segmenta kojima se priključio segment slobodnog penjanja (Istra climbing), a u pripremi su i novi projekti poput Istra kayakinga. S tri temeljna proizvoda stasao je i krovni brend Istra outdoor, koji će uključivati svu ponudu aktivnog (sportskog) turizma u Istri, objedinjenu na jedinstvenom portalu.

Iz bike&outdoor odjela ističu kako u Istri uglavnom dominiraju MTB biciklisti koji na ovim područjima imaju mogućnost vožnje po svim vrstama podloga, asfaltiranim, makadamskim i zemljanim putevima. Zatim su tu cestovni biciklisti, sportaši i rekreativci te rekreativci koji voze trekking bicikle. Staze koje se koriste kružnog su tipa, a koriste ih gosti smješteni na jednom mjestu, koji se onda u više dana voze po različitim kružnim stazama, a povremeno odu i na neku drugu obližnju stazu. To su obično gosti koji koriste kružne staze, a ne staze "u proputovanju", smješteni su lokalno, žele lokalne ceste s čim manje prometa, a usto žele doživjeti što više autohtone ponude - od atrakcija do eno-gastronomske ponude. 
 
Istra, MTB, biciklizam 

Uključivanje hotelijera


Smjer u kojem se ubuduće treba razvijati, ističu nadležni u Županiji, bit će poboljšanje infrastrukture, prvenstveno održavanje postojećih staza, signalizacije, podloge, zelenog okoliša, no pored toga, riječ je i o cestovnoj/prometnoj infrastrukturi kojom će se bicikliste preusmjeriti na manje prometne ceste ili izdvojiti na trake izvan postojećeg kolnika. Ovi zahvati su kompleksni, skupi i dugotrajni, ali su neminovni, posebice u uskom priobalnom području. Drugi segment koji treba razvijati je specijalizirana ponuda, od single trail staza - uskih stazica kroz prirodu, do bike-parkova, poput trenutno jedinog u Rapcu uz objekte Valamara, te enduro i freeride staza. 

U posljednje vrijeme u porastu je interes hotelskih kuća za investiranje u dodatnu ponudu u destinacije koje nisu usko vezane uz "prodaju postelja". S obzirom na njihovu financijsku snagu i ostale kapacitete, ovo su odlične vijesti i već sada se vide brojni projekti i investicije koje su podigle kvalitetu ponude cijele destinacije, poput bike-parka Rabac, investiranja u održavanje, zajedničke sajmove i nastupe, poticanje manifestacija i drugo. 

Biciklističkim uslugama i infrastrukturom koriste se već prisutni gosti u destinaciji, pri čemu dominiraju biciklisti iz Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, sve češće i iz Mađarske te Češke. Dobar dio njih ima velika očekivanja jer u svojim zemljama imaju razvijenu takvu vrstu usluge, stoga će investiranje u infrastrukturu s naglaskom na cestovne biciklističke prometnice biti ključno za daljnji razvoj, ističu u Odjelu za turizam. Cikloturizam i outdoor turizam primarno se događaju izvan ljetnih mjeseci i ključni su za produljenje sezone, odnosno preraspodjelu gostiju iz preopterećenog ljetnog u druga razdoblja godine. Direktan efekt je ravnomjerniji rad turističkog sektora.
 
Istra bike 

Sporedne ceste


Kroz 2016. i 2017. godinu u IRTA-inom odjelu za bike&outdoor razvijao se dokument s ciljem detekcije ključnih problematičnih točaka na cestama u Istri. Izrađen je u suradnji sa županijskim Odjelom za turizam, a podržan od Županijske uprave za ceste, Hrvatskih cesta i Policijske uprave istarske. U prosincu 2017. godine podržala ga je Županijska skupština. Dokument detektira problematične dionice, prekrcane prometom te predlaže alternativne sporedne ceste. Navodi i mjesta oštećenja kolnika i sugerira dionice za sanaciju i rekonstrukciju. Kao dugoročna rješenja donosi prijedlog za izgradnju biciklističkih traka duž glavnih koridora uz obalu. Cilj je omogućiti nadležnim institucijama da izgrade prometnice duž obalne državne ceste, a zatim da se okolni gradovi i općine povežu na njih. Ovaj dio posebno je obrađen i povezan s trasama EuroVelo 8 i 9 budući da će one dovoditi dodatne bicikliste u proputovanju, a ti isti koridori će se moći koristiti za izgradnju biciklističkih traka.

Postavljeno 12 biciklističkih brojača


Prošle godine u Istri je postavljeno 12 biciklističkih brojača, a planira se i nabava novih. Postavljeni su na mjestima gdje bi trebali dati reprezentativne podatke o intenzitetu korištenja staza i drugih usluga, ovisno o razdoblju u sezoni. To će usmjeriti budući razvoj biciklističke infrastrukture.

Prema statističkim podacima staza 171 "Čarobni arhipelag" koja prolazi šumom Kontija kraj Vrsara, jedna je od najkorištenijih. U zadnjih godinu dana imala je 28.000 prolazaka biciklista, uglavnom od travnja do listopada, uz najveću posjećenost ljeti. Ova staza je specifična jer je lagana za sve tipove korisnika, u sjeni je, idealna za vožnju u toplim mjesecima, a u blizini se nalaze i veliki smještajni kapaciteti. Gotovo istovjetne podatke zabilježio je brojač uz staze 201 i 202 na području Rovinja, uz Lim. I ove dvije staze uglavnom se protežu šumskim područjem od Rovinja do Rovinjskog Sela, a s obzirom na velike okolne smještajne kapacitete, vidljivo je kako njihova posjećenost raste ljeti. Ostale lokacije pokazuju konstantnu posjećenost u izvansezonskom razdoblju, s blagim porastom od travnja, a točne brojke znat će se krajem ljeta, odnosno krajem godine.
 
Istra outdoor 

Projekt Bike&Bed 


Projekt Bike&Bed, koji Ministarstvo turizma razvija od početka 2000-tih, u Istri se dodatno podupire. Objekti su bili promovirani putem web-stranice Istra bike, a od 2014. počinje intenzivan sustavni razvoj kroz novi odjel bike&outdoor. Riječ je o promociji u brošuri Istra outdoor, uvođenju dodatnih elemenata u online prezentaciju ponude, a 2016. izrađeni su novi standardi i procedure te su educirani Istra bike&bed savjetnici. Cilj je bio dati čim jasnije okvire za uključenje u projekt i potrebne usluge u objektima, a savjetnici su ljudi "na terenu" koji razgovaraju s vlasnicima objekata, u konačnici i ocjenjuju za uvrštenje u sustav. Istarska županija je 2016. pokrenula i sustav financijske potpore radi lakšeg prilagođavanja objekata novim kriterijima. Danas je u sustavu više od 130 objekata, a 2015. godine bilo ih je 55. Organizirane su i brojne edukacije za vlasnike objekata i lani u ožujku dodijeljene prve Istra bike&bed kategorizacije

Dobri potrošači


Prema analizi županijskog Odjela za turizam, koja se temelji na istraživanju TOMAS 2014. i dostupnim podacima o broju i profilu gostiju te korištenim smještajima, učinak od gostiju koji u Istru dolaze zbog biciklizma ili se biciklom koriste dok su ovdje seže čak do 50 milijuna eura. Danas su te brojke vjerojatno i veće budući da nova istraživanja TOMAS naznačuju velik porast aktivnog turizma. 

(I: eIstra.info / glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se