TRAŽIŠ? NAĐI.

Dani gljiva ovog vikenda u Brtonigli

NOVOSTI
24.10.2017. 8:23:43

Dani gljiva ovog vikenda u Brtonigli
Humanost na djelu i bogat program obilježit će ovogodišnje Dane gljiva u Brtonigli. I ove godine, jesen, kiša i sunce 'učinili su svoje'. Naime, raznovrsne gljive, u ovom periodu godine, nikle su u našim šumama. 

Kako bi ih bolje upoznali i okusili, Brtonigla će i ove godine prikupiti razne sorte navedenih šumskih plodova na jednom mjestu, i to nadolazećeg vikenda, 28. i 29. listopada, u sklopu manifestacije 'Dani gljiva'.

Sve kreće u subotu u jutarnjim satima s bogatom izložbom gljiva. Uslijedit će prijem gljivarskih ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Italije, koji će se natjecati u raznim disciplinama.
 
Birat će se najbolja i najveća gljiva, te najljepša gljivarska košarica. Posebno zanimljivo i ukusno bit će natjecanje u pripremi gljivarskih kotlića, u sklopu kojega će se natjecati gljivarska društva u jednoj kategoriji, te načelnici i gradonačelnici s područja Bujštine, u drugoj kategoriji.
 

Jela iz kotlića te ostali specijaliteti s gljivama (gulaš od divljači i gljiva, palenta s gljivama i sl.) moći će okusiti svi posjetitelji manifestacije. No, osim gljiva, gastronomsku ponudu upotpuniti će i ostali jesenski plodovi, kao što su kesteni. Bogata će biti i ponuda ostalih autohtonih proizvoda i rukotvorina, koji će biti prisutni na štandovima u velikom šatoru, na glavnom brtoniškom trgu.
 
Što se tiče zabave, ona će biti zagarantirana s udrugom LIV, koja priprema plesnu poslasticu u country stilu, dok za glazbu će se pobrinuti Anelidi i Alfa Time Band.
 

Svoj doprinos manifestaciji dat će i oni najmlađi, tj. polaznici područnog vrtića i osnovnih škola, koji će prirediti tematsku izložbu radova. Organizator manifestacije, gljivarska udruga Bolletus, uz financijsku pomoć Općine Brtonigla i Turističke zajednice Općine Brtonigla, prirediti će navedeni događaj, koji će imati i humanitarnu notu. Naime, po završetku događaja, prikupljena sredstva od prodaje jela iz kotlića, temeljem odluke Socijalnog vijeća, uputit će se najpotrebnijima s područja Brtonigle kako bi im se, bar malo, uljepšalo nadolazeće božićno razdoblje.
 
U nastavku pogledajte program:
 
 
(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se