Grad Labin i Culmena pozivaju vas na predstavljanje Projekta 100 Pametnih tvornica u gradu Labinu!

SEMINARI I EDUKACIJE
28.3.2023. 8:41:33

Grad Labin i Culmena pozivaju vas na predstavljanje Projekta 100 Pametnih tvornica u gradu Labinu!
Projekt 100 Pametnih tvornica okuplja stručnjake iz područja Lean-a, Digitalizacije i Greena te implementira nova znanja, digitalna rješenja i tehnologije Industrije 4.0. u proizvodna poduzeća.

Iza projekta stoji kompanija Culmena koja djeluje u području inovacija, razvoja i konzaltinga već preko 18 godina. Područja rada na koji je usmjerena i u kojima ostvaruje značajne rezultate za mnogobrojne klijente su:

    • LEAN Management
    • PAMETNE TVORNICE i digitalna transformacija
    • LEADERSHIP i komunikacija te
    • GREEN menadžment.

U ovom dugogodišnjem djelovanju, tvrtka Culmena usmjerena je, kroz strateško promišljanje i implementiranje znanja novog doba, donijeti svojim klijentima povećanje efikasnosti uz istovremene uštede, nove poslovne prilike, optimizaciju proizvodnih i poslovnih procesa te motivaciju i unapređenje u vodstvu zaposlenika.

Jedan od projekta na kojem Culmena aktivno radi jest upravo Projekt 100 Pametnih tvornica o kojemu će biti riječ na predstavljanju.
 

‘Ovim projektom omogućujemo "ključ u ruke” princip proizvodnim poduzećima. Iza transformacije stoji metodologija Culis – spoj znanja iz područja Lean-a, digitalizacije i zelenog načina razmišljanja u proizvodnji.’ objasnio je Nedeljko Štefanić, profesor na Fakultetu Strojarstva i Brodogradnje u Zagrebu te predsjednik uprave Culmene. 

Nakon što kompanija pokaže interes za Projekt, bilo individualnim upitom ili kroz članstvo u Projektu, stručni Culmenin tim radi Audit spremnosti za Industriju 4.0. 

'Audit spremnosti Culmenina je usluga koja omogućava poduzećima uvid u trenutno stanje procesa, opreme i resursa s obzirom na zahtjeve Industrije 4.0, a pruža i brojne benefite svim poduzećima koja planiraju ulaganja u opremu, modernizaciju proizvodnih linija, digitalnu transformaciju ili transformaciju u Pametnu tvornicu.' objasnila je Anja Štefanić, izvršna direktorica kompanije Culmena. 

Nakon definiranja potrebnih koraka kreće ono najvažnije – implementacija. Culmena je kroz Projekt okupila stručne partnere na Projektu, a svaki od partnera pokriva drugo područje digitalizacije i optimizacije procesa. 

Tako za transformaciju poduzeća dio partnera na Projektu su C.A.D., LSE, Micro-link, Impuls savjetovanje, te Elproms team. Riječ je o stručnim partnerima na Projektu koji se angažiraju prema specifičnoj potrebi pojedine tvornice.

Iz prve ruke imali smo priliku čuti i feedback poduzeća koje prolazi kroz ovu transformaciju – Bauwerk tvornice parketa i njihove značajne rezultate postignute u Projektu 100 pametnih tvornica. 

'Znao sam da smo donijeli ispravnu odluku već na samom početku implementacije Projekta i suradnje sa stručnim timom Culmene. Imali smo viziju da naša tvornica parketa, Bauwerk Group Hrvatska, postane pametna tvornica.' govori Boris Poklepović, SPS manager Bauwerk Group Hrvatska.

'Naš kontroling je potvrdio – implementacijom samo jedne promjene u tvornicu, ostvarili smo uštedu od 90% u odnosu na ukupnu potrošnju na taj segment u prošloj godini.' nadodaje.

Više informacija pogledajte na culmena.hr


Predstavljanje Projekta 100 Pametnih tvornica u gradu Labinu 

 
26.travnja 2023, 10:00 h, Gradska knjižnica Labin 

U sklopu Projekta 100 Pametnih tvornica, bit će održan Road Show diljem Hrvatske gdje će se predstaviti Projekt, prvenstveno lokalnim poduzetnicima i tvornicama. Nakon grada Preloga, Projekt gostuje u Labinu koji je među prvima prepoznao značaj i potencijal Projekta za proizvodna poduzeća  u području Istarske županije ali i šire.

Osim predstavljanja kroz koji će se iznijeti osnovne informacije o Projektu ali i približiti inovativni koncept Pametnih tvornica, rezultati i partneri. Ovo će biti i odlična prilika za networking poduzetnika, proizvodnih poduzeća te ostalih imena iz industrije na području Istarske županije i šire!

** Svi zainteresirani svoj dolazak mogu najaviti mailom na info@culmena.hr ili kroz kontakt formu.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više