'Kako da učenje postane igra'/ Djeca zarobljena u virtualnom svijetu - ne propustite seminar dr. Ranka Rajovića u hotelu Park Plaza - Histria u Puli

ŠTO, GDJE, KAKO...?
8.11.2023. 10:07:03

'Kako da učenje postane igra'/ Djeca zarobljena u virtualnom svijetu - ne propustite seminar dr. Ranka Rajovića u hotelu Park Plaza - Histria u Puli
U današnje vrijeme, kada je digitalna tehnologija postala sastavni dio naših života, važno je razumjeti njezin utjecaj na razvoj najmlađih.
 
Svjetski priznati stručnjak neuroznanosti, dr. Ranko Rajović, 29. studenog održat će seminar u hotelu Park Plaza Histria u Puli pod nazivom: "Kako da učenje postane igra: Djeca zarobljena u virtualnom svijetu".
 
Tijekom seminara i predavanja, roditelji, odgajatelji i nastavnici dobiti će uvid u bitne aspekte dječjeg razvoja te način na koji se njihove vještine razvijaju i što ih u tome može kočiti.
 
Istraživanja u neuroznanosti posljednjih desetljeća pokazala su da internet, kao novo okruženje, ima zabrinjavajući učinak na mozak djece i adolescenata. „Najbolji i najprirodniji način razvoja djece je igra, ali ta igra mora biti u prirodnom okruženju, a ne na internetu", smatra dr. Ranko Rajović, šef Katedre za neuroznanost u odgoju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru.
 
seminar dr rajovic pula

 

Inovacije u obrazovanju: NTC sistem učenja

Dr. Ranko Rajović, autor NTC sustava učenja, osmišljenog da maksimalno potakne biološki potencijal djece, donosi program pun konkretnih primjera i savjeta. Edukacija je namijenjena ne samo stručnjacima u području obrazovanja i psihologije, već i roditeljima djece do 12 godina, kao i svima koji se bave ili se planiraju baviti razvojem djece. 

 
Seminar se sastoji od:

 • NTC radionice (17 - 18:30h): Ovdje će sudionici imati priliku upoznati se s praktičnom primjenom NTC PROGRAMA u svakodnevnom radu s djecom, bilo kod kuće, u vrtiću ili školi.
 • Predavanja: Djeca zarobljena u virtualnom svijetu (19 - 20:30h): Dr. Rajović će se osvrnuti na utjecaj digitalnog doba na razvoj mozga djece i kako ovaj novi svijet utječe na njihovu sposobnost učenja i kreativnosti.

Neke od tema koje će se obraditi uključuju:
 
 • Kako prepoznati i adresirati smetnje u razvoju djece
 • Koje su greške roditelja koje mogu negativno utjecati na razvoj mozga
 • Razvoj matematičko-logičkog razmišljanja
 • Rana stimulacija i razvoj kreativnog izražavanja
 • Primjena NTC metodologije za rad kod kuće, u vrtiću ili u školi

Učenje kroz igru poboljšava koncentraciju i pomaže kod usvajanja znanja 

 
Dr. Rajović posebno upozorava na izazove s kojima se djeca susreću od druge do desete godine života, razdoblju kada je razvoj mozga najintenzivniji. Osvrće se i na zastarjele metode učenja u školama, među kojima je i učenje napamet, koje ne potiču adekvatan kognitivni razvoj te ukazuje na važnost roditeljskog vodstva u formiranju zdravih životnih navika kod djece.
 
učenje kroz igru
 
'Svaka nova generacija, upisana u prvi razred, kao da je malo slabija u odnosu na ranije generacije. Motorički su slabiji, kontrola emocija je slabija, opće znanje je slabije, a i koncentracija je slabija. Nažalost, došli smo čak i do toga da se za sve više djece odgađa upis u prvi razred osnovne škole.'
 
Promjene u okolini i navikama utječu na sposobnosti djece, pa je sadržaj i pristup obrazovanju potrebno prilagoditi i primijeniti alternativne metode kako bismo maksimalno potaknuli razvoj djeteta. Dr. Rajović zagovara pristup učenju kao igri, koristeći NTC metodologiju za poboljšanje koncentracije i usvajanje znanja i vještina.
 
U vremenu kada se djeca često bore s pažnjom i koncentracijom, ovakvi alati mogu biti ključni za njihov uspjeh u školi i izvan nje.
 
Ne propustite priliku da se upoznate s inovativnim pristupima u obrazovanju i odgoju koji će vam pomoći da podržite adekvatan razvoj vašeg djeteta u svijetu koji se neprestano mijenja.
 
Više informacija o programu i ulaznice potražite na eventim.hr

Osim online, ulaznice možete kupiti i na slijedećim prodajnim mjestima u Puli: 
 
 • BP PETROL CRODUX PULA, MUTILSKA ULICA 58
 • Turistička agencija Albatours, Premanturska cesta 14
 • Exclusive Change- mjenjačnica, Pula Kaufland
 • Tisak Media Pula, Flanatička 1
 • BP PETROL CRODUX PULA, ŠIJANA, CESTA PREKOM.BRIGADA 40
 • Activa travel Istra d.o.o., Scalierova 1
 • Exclusive Change Pula City Mall, Ul. Rimske centurijacije 101

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više