TRAŽIŠ? NAĐI.

Kako pokrenuti online trgovinu uz minimalna ulaganja?

ČLANCI
2.5.2018. 10:50:22

Kako pokrenuti online trgovinu uz minimalna ulaganja?
Dropshipping je način maloprodaje u kojem online trgovina nema skladište niti proizvode koje nudi na zalihi, već ih naručuje od strane trećih koji naručeno dostavljaju direktno kupcu nakon ispunjene narudžbe. Pri kreiranju ponude, trgovac obično gleda raspoloživu količinu proizvoda dobavljača, njegov kredibilitet i spremnost na suradnju. Cijena je bitan čimbenik - dropshipperi će prije ostvariti suradnju s onim dobavljačima čiji proizvodi, uključujući i poštarinu, zahtijevaju najmanje izdatke. Nakon što zaprimi narudžbu i uplatu za proizvod na svoj račun, dropshipper plaća dobavljaču koji zatim robu šalje na adresu kupca. Svoju zaradu dropshipperi ostvaruju u razlici između veleprodajne i maloprodajne cijene, a neki od njih uzimaju i određenu proviziju za prodaju proizvoda.
 

 

Prednosti dropshippinga

 
Za pokretanje online trgovine koja posluje na metodi dropshippinga potreban je manji početni kapital jer nema ulaganja u zalihe proizvoda niti plaćanja skladištenja za iste. Proizvode nabavljate tek kada kupac za njih plati, ne trebate brinuti o pakiranju i dostavi paketa, inventuri i upravljanju skladištem. Ušteđeni novac možete uložiti u drugi segment vašeg poslovanja, primjerice online marketing.

U ponudu možete uvrstiti širok spektar proizvoda, dodavati nove kako se pojavljuju kod dobavljača, bez naručivanja unaprijed i stvaranja zaliha. Kako nije potrebno plaćati za skladištenje proizvoda, troškovi poslovanja bit će niži. Poslovati možete od bilo kuda, bitno je imati računalo i dobru internetsku vezu kako biste mogli komunicirati s kupcima i dobavljačima.

Nedostaci dropshippinga

 
Ako krenete surađivati s velikim brojem dobavljača, postoji rizik da ćete teško pratiti stanje proizvoda koje trebate. Zalihe se mijenjaju svakodnevno te može doći do nestašice tražene robe prije negoli vi to uopće primijetite. Lako se može dogoditi da ste upravo vi glavni krivac za pogreške i propuste dobavljača. Kupac će smatrati kako ste vi odgovorni za cjelokupan proces, stoga je poželjno imati besprijekornu korisničku službu.

Još jedan problem je povrat proizvoda dobavljaču uslijed nezadovoljstva kupca. Morate dobro razraditi sustav ili, kao i većina dropshippera, vratiti novac za proizvod bez obzira čija je pogreška bila, vaša ili dobavljačeva. Konkurencija na tržištu je velika, a vaš dobavljač vrlo vjerojatno posluje s još nekoliko dropshippera. Kupci će cjenovno uspoređivati iste proizvode koje nudite vi i vaša konkurencija, što može dovesti do pada zarade od marže.
 
 

Prodaja na globalnom tržištu

 
Znatno veću zaradu možete ostvariti ako odlučite prodavati globalno. Mnogi kupci odlučuju se na kupnju na temelju viđenog, bez puno razmišljanja. Bitno je samo kreirati odličan marketing i pronaći pravo sredstvo promocije. Recenzije su jedan od bitnih kriterija odluke o kupnji, stoga, neka vaši proizvodi i komunikacija budu na visokoj razini. Na kvalitetno prezentiran proizvod gledat će se s manje sumnje. Morate samo razraditi vještinu promoviranja i ponuditi pravi proizvod u pravo vrijeme!
 
(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se