Kreativnost bez granica: Regionalni stručnjaci okupljaju se u Rovinju

ŠTO, GDJE, KAKO...?
12.4.2023. 8:38:53

Kreativnost bez granica: Regionalni stručnjaci okupljaju se u Rovinju
Sljedeći tjedan počinju Dani komunikacija! Festival komunikacija i kreativnosti u aktualnim raspravama i zanimljivim tržišnim pregledima okupit će cijenjena lica hrvatske i regionalne kreativne scene.
 
Svoja festivalska vrata kreativcima, digitalcima, komunikatorima, dizajnerima i svim zaljubljenicima u kreativnost i tržišne komunikacije uskoro otvaraju Dani komunikacija, koji će u svom devetom izdanju od 20. do 23. travnja u rovinjskom hotelu Lone okupiti nekoliko tisuća sudionika. Objavljen je službeni raspored festivala, a posebno veseli činjenica da se sudionici i ovoga puta mogu uključiti u cijeli niz zanimljivih diskusija o temama od velikog značaja za industriju, što festival čini sjajnom prilikom za razvoj kreativnih vijuga – ali i razgovor o njima na nizu panela koji će kreativnost u Hrvatskoj, ali i cijelog regiji, kritičkim okom promotriti iz višestrukih perspektiva!

L'ART POUR L’ART: ON THE ROLE OF CREATIVITY TODAY

Svijet nam se mijenja pred očima, a uloga kreativnosti u oblikovanju budućnosti sve je važnija – ili možda ipak nije? Je li kreativnost bliža filozofiji ili poslovnom sektoru? Pomaže li nam ona ili odmaže? Sva su ova pitanja ključna za razvoj kreativne industrije, a svoje će odgovore na Danima komunikacija ponuditi umjetnica i glazbenica Ana Đurić Konstrakta, kreativac i autor bestselera Aljoša Bagola te multidisciplinarni umjetnik Slaven Lunar Kosanović u razgovoru s domaćinom rasprave – vizualnim umjetnikom Slavimirom Stojanovićem (Futro Design) u razgovoru naziva L'art Por L'art: On the Role of Creativity Today. Osvrnut će se na uloge kreativaca u društvu i poslovanju, a neće zaobići ni nikad aktualniju temu odnosa umjetnosti i tehnologije.

CREATIVITY CHALLENGED: ARE WE LIMITED OR LIMITLESS?

Jesu li sloboda izražavanja, politička korektnost i kultura start-up tvrtki koje izlaze iz očekivanih okvira radne kulture – ujedno i prepreke kreativnosti? Ili zapravo predstavljaju nove prilike koje će nas gurnuti do novih granica? [Spark the Conversation] Creativity Challanged: Are We Limited or Limitless? powered by HEP razgovor je koji će potaknuti pretvaranje izazova u prilike – i potaknuti kreativnu izvrsnost. Domaćinu razgovora Nikoli Žiniću (supredsjednik i glavni kreativni direktor, Bruketa&Žinić&Grey / Hrvatska) pridružit će se sugovornici iz čak pet zemalja: Vesna Beganović (osnivačica i partnerica, Via Media / Bosna i Hercegovina), Sašo Dimitrievski (partner i član uprave, Pristop, Slovenija), Nikola Kapraljević (CEO, Infinum / Hrvatska), Sašo Pešev (izvršni partner, New Moment Macedonia, Albania and Kosovo / Sjeverna Makedonija) i Srđan Šaper (predsjednik uprave, I&F Grupa / Srbija) objasnit će da kreativnost nema i ne smije imati granice.

MEET YOUR NEIGHBOURS

Kako diše kreativnost na pet regionalnih tržišta? Meet Your Neighbours: The Balkan... Oops, We Mean CEE Markets Snapshot red je prezentacija na kojima će se sudionici moći upoznati s najrecentnijim marketinškim trendovima i utjecaju koji oni imaju na pojedino tržište. Bosnu i Hercegovinu predstavit će Ekrem Dupanović (glavni urednik, Media Marketing); Hrvatsku Damir Ciglar (generalni direktor, Imago Ogilvy / bivši predsjednik Uprave HURA-e); Sjevernu Makedoniju Aleksandra Dilevska (CEO Publicis Groupe Croatia & N. Macedonia, COO Adriatic); Srbiju će predstaviti Lea Stanković (izvršna direktorica, Communis); dok iz Slovenije stiže Dino Zupančič (član uprave, SOZ / CEO i partner, Agencija 101). Ovi iskusni stručnjaci ponudit će svoje stavove o tome što je dobro na tržištu, a ukazat će i na prostor za napredak, pritom kvalitetno zaokružujući sliku regionalne industrije!

DESIGNING SUCCESS

Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) na panelu Designing Succes: On the Visual Language of Communications udružilo se s Hrvatskom udrugom društava za tržišno komuniciranje (HURA-om) kako bi zajedno potaknuli razgovor o položaju dizajnera na današnjem tržištu i njihovom utjecaju u procesu odlučivanja. Moderatorica razgovora Maša Milovac (dizajnerica i predsjednica Upravnog odbora HDD-a), te sudionici Maja Kolar (suosnivačica, dizajnerica i istraživačica, Oaza), Sean Poropat (kreativni direktor, Studio Sonda), Sven Sorić (samostalni umjetnik potpredsjednik Upravnog odbora HDD-a) i Marko Šesnić (kreativni direktor, Studio Šesnić&Turković) razgovarat će o tome kako nas različitosti povezuju – ali zašto dizajn baš nikada neće izaći iz mode.

Podsjećamo, objavljen je i nestrpljivo iščekivani raspored Dana komunikacija. Nakon Edwarda Snowdena, koji će se sudionicima festivala DK2023 pridružiti videolinkom na desetu obljetnicu od razotkrivanja sustava masovnog nadzora koji je šokirao svijet; evanđelista, vizionara i rock-zvijezde tehnološkoga svijeta Jamesa Whittakera; Munise Can, strateške stručnjakinje i direktorice Highsnobietyja koja brendovima pomaže zacrtati put do sigurnog uspjeha; vodećeg kreativca dalekog Japana Toshihika Tanabea; svjetskog autoriteta za sextech Bryony Cole; vodećeg futurista za kreativne tehnologije Iana Beacrafta powered by Hrvatski Telekom; Main Monka Media.Monksa, najveće globalne platforme za digitalnu produkciju, Victora Knaapa; Roryja Sutherlanda, jednoga od najoriginalnijih mislilaca u oglašivačkoj sferi, a i šire, te globalnog kreativnog direktora Ogilvya; Oprine IT djevojke i autorice bestsellera koja rasprodaje turneje diljem svijeta Kristine Kuzmič powered by Priceless.com; nadrealističkog redateljskog dvojca Vallée Duhamel; domaćeg filozofa svjetskog glasa Srećka Horvata; pionira oglašavanja sa svrhom Thomasa Kolstera powered by ENNA, potpredsjednice brend komunikacija adidasa Erike Wykes-Sneyd; te mischief-makera – virtuoza strategije Roba Campbella, nema sumnje da nas očekuje zanimljivo izdanje ovoga popularnog trodnevnog festivala.

Prijave za sudjelovanje moguće su na www.danikomunikacija.com.
 


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više