TRAŽIŠ? NAĐI.

Nacionalno natjecanje - Ideje iz Europe

BIZZDOGAĐANJA
2.6.2017. 8:49:59

Nacionalno natjecanje - Ideje iz Europe
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nacionalni koordinator, u listopadu 2017. organizira nacionalno natjecanje „Ideje iz Europe". 
Riječ je o natjecanju koje je pokrenula Kraljevine Nizozemska 2015. godine, pod nazivom „TEDx Binnenhof Made in Europe", kako bi se svijetu predstavila snaga poduzetničkog duha Europljana. Zbog velikog interesa i uspjeha koje je polučilo prvo natjecanje, Europska komisija je promijenila naziv u „Ideje iz Europe" te će i dalje davati snažnu podršku natjecanju.

Natjecanje služi kao globalna platforma koja poduzetnicima pruža priliku za promidžbu i vidljivost inovativnih ideja kojima se rješavaju globalni izazovi (zagađenje, klimatske promjene, gubitak bioraznolikosti, porast siromaštva, nestašica hrane i pitke vode, izazovi u sektoru zdravstva, energije, gospodarenja otpadom i sl.).

Natjecanje „Ideje iz Europe" je zamišljeno kao inicijativa privatno-javnog partnerstva, usmjerenog na poboljšanje poduzetničkog okruženja i predstavljanje poduzetnika koji imaju „ideje koje mijenjaju svijet i koje je vrijedno ostvariti". Ono je  prostor spajanja poduzetnika s relevantnim predstavnicima gospodarstva, investitora i institucija iz cijele Europe u svrhu olakšavanja realizacije predstavljenih poslovnih ideja i skaliranja istih.

Natjecanje se odvija na način da svaka zemlja članica EU izabire svoga predstavnika, izabrani predstavnici sudjeluju u polufinalnom natjecanju, dok se najbolji plasiraju u finale.

Raspored natjecanja za 2017./2018. godinu:

Nacionalno natjecanje: u listopadu 2017. godine (Zagreb)

Polufinale: u listopadu 2017. godine, u Tallinnu (Estonija)

Finale: u ožujku 2018. godine  u Den Hagu (Nizozemska).

Sukoordinator ove inicijative je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG- BICRO. U slučaju potrebe za dodatnim pojašnjenjem, slobodno se obratite na: bruno.radojica@mingo.hr i katarina.jaksic-brcko@mingo.hr.


(I:ida.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se