TRAŽIŠ? NAĐI.

PayPal je proveo istraživanje o prekograničnoj kupovini u Europi 2018.

ČLANCI
16.10.2018. 9:53:13

PayPal je proveo istraživanje o prekograničnoj kupovini u Europi 2018.
Napredak tehnologije omogućio je otvaranje prilika za razvoj online trgovanja gotovo svugdje, u bilo koje doba i s bilo kojeg uređaja. 

Prekogranična online kupovina postala je vrlo popularna na europskim prostorima, no navike potrošača razlikuju se od države do države. PayPal je proveo istraživanje u 31 državi, a sudjelovalo je oko 34 tisuće ispitanika. Istraživanjem se htjelo saznati kako se razvija online kupovina, zašto i kako kupci naručuju online, kupuje li se više preko granice ili u svojoj državi te koji je način plaćanja narudžbi.

Online anketa u trajanju od 20 minuta provedena je od ožujka do svibnja 2018. Rezultati pokazuju kako je na području Europe e-commerce izrazito popularan u Irskoj, prvenstveno prekogranična kupovina. U Poljskoj je popularna kupovina u domaćim web shopovima, a slična je situacija i u Njemačkoj. Najveći postotak kupovina obavlja se putem stolnog ili prijenosnog računala te notebooka, u čemu prednjači Istočna Europa sa 71% online kupovine obavljene putem kompjutora. 
 
PayPal istraživanje o online trgovini  

Najpopularnija država za online prekogranični shopping je Kina (26%), slijedi SAD (21%), Ujedinjeno Kraljevstvo (14%), Njemačka (10%) te Japan (5%). Ono što se najviše kupuje su odjeća, obuća i modni dodaci. 

Razlozi prekogranične kupovine su: 

  1. Pristupačnije cijene (72%)
  2. Proizvodi koji nisu dostupni na domaćem tržištu (49%)
  3. Otkrivanje novih i zanimljivih proizvoda (34%)
  4. Veća kvaliteta proizvoda (29%)
  5. Troškovi slanja su povoljniji (24%)

(I: eIstra.info / paypalobjects.com)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se