TRAŽIŠ? NAĐI.

Poticaji za poduzetništvo poduzetnicima Istarske županije 2017.

ČLANCI
17.7.2017. 7:49:10

Poticaji za poduzetništvo poduzetnicima Istarske županije 2017.
Istarska županija nastavlja poticanje poduzetništva sufinanciranjem dijela kamata na kredite za nove investicije i trajna obrtna sredstva, u suradnji s poslovnim bankama IKB Umag d.d., RBA d.d., PBZ d.d. i ERSTE BANK d.d. 

Glavni cilj ovih programa, a i svih ostalih gospodarskih mjera, kako je istaknuo istarski župan, je olakšati istarskim poduzetnicima ulaganje u vlastiti posao, jačanje njihove konkurentnosti na domaćem i međunarodnom tržištu, poticanje stvaranja novih radnih mjesta, te u konačnici - povećanje kvalitete života u Istri. 

Istarska županija će u ovogodišnjem programu kreditiranja sufinancirati kamatu u iznosu od 1% za cijelo vrijeme otplate kredita. Uvjeti kreditiranja su povoljniji od uobičajenih na tržištu kapitala pa će se kamate za nove investicije kretati od 1,92%-2,30 %, a za trajna obrtna sredstva od 2,20 % do 2,80 %, ovisno o odabranoj banci. Rok otplate za gotovinske kredite iznosi 3 godine, za namjenske kredite je do 7 godina.

Kreditni program „Poduzetnik Istarska županija 2017." će operativno provoditi Istarska razvoja agencija IDA d.o.o.

(I:uoporec.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se