TRAŽIŠ? NAĐI.

Poziv trgovcima na 8. konferenciju za male trgovce obrtnike

BIZZDOGAĐANJA
28.8.2017. 9:06:05

Poziv trgovcima na 8. konferenciju za male trgovce obrtnike
Konferencija za male trgovce obrtnike Vratimo gradu sadržaj i dušu održat će se 19. rujna u Zagrebu. Ovu 8. po redu konferenciju organiziraju poslovni časopis - Suvremena trgovina i HOK.
 
Kroz tri Panela, ove će se godine govoriti o aktualnoj problematici trgovaca obrtnika.

I Panel: Opstanak malih trgovaca i obrtnika u središtima gradova - Uloga lokalne uprave i samouprave, trebao bi potaknuti pitanja povratka trgovina u središta gradova. Nastavak je to rasprave na temu MAGROSA od prije dvije godine, kad se počelo govoriti o napuštenim središtima gradova i selidbe trgovačkih radnji u velike shoping centre izvan gradskih središta.

Svjetski trend upravo je povratak u centre gradova te vraćanje života što ima veliki utjecaj, kako na lokalno stanovništvo, tako i na turistička zbivanja pojedinih sredina koje od toga dobar dio godine žive. Sam naziv VRATIMO GRADU SADRŽAJE I DUŠU, govori o težnji konferencije da se na sve načine razmotri kako do toga doći. Upravo zato na Panel pozivamo gradonačelnike koji su na rješavanju toga problema već dosta napravili, kao i turističke djelatnike koji podupiru takovu tezu.

II Panel: Problemi kartičnog poslovanja - PSD2, govorio bi o problematici, ali i o rješenjima koja se nude u pojednostavljenju korištenja tehnologija plaćanja, kad su u pitanju manji formati dućana.

III Panel: Utjecaj Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi, komentirao bi novosti zakonske regulative na tom važnom području konkurentnosti.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Više informacija pronađite ovdje.
 
(I:eIstra.info)


Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se