TRAŽIŠ? NAĐI.

Predaja porezne prijave olakšana obrtnicima paušalistima

NOVOSTI
17.12.2018. 9:36:51

Predaja porezne prijave olakšana obrtnicima paušalistima
Hrvatska obrtnička komora ove je godine uputila zahtjev Ministarstvu financija, Poreznoj upravi da se omogući predaja obrasca DOH, ali i obrasca PO SD putem aplikacije e-Porezna.

Obrazac DOH mogao se predavati već tijekom veljače 2018. godine, a sada je omogućena i predaja obrasca PO-SD za velik broj obrtnika koji su prepoznali prednosti paušalnog oporezivanja i kojima će ovakav način predaje obrazaca biti prvi izbor.

Na stranicama Porezne uprave objavljeno je da obrazac POSD (Izvješće o paušalnom dohotku od samostalne djelatnosti i uplaćenom paušalnom porezu na dohodak i prirezu poreza na dohodak), od 1. 1. 2019. godine za prethodnu kalendarsku godinu elektroničkim putem mogu dostavljati obveznici prema čl. 82. Zakona o porezu na dohodak, u praksi često nazivani obrtnici „paušalisti"

Za sve koji tek o tome razmišljaju, pravo je vrijeme za eventualnu promjenu načina oporezivanja, za što postoji mogućnost do 15. siječnja 2019

(I: hok.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se