TRAŽIŠ? NAĐI.

Predavanje "Kako poslovati u Austriji"?

NOVOSTI
31.5.2017. 8:45:11

Predavanje  Kako poslovati u Austriji ?
HGK Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije i Hrvatsko-austrijska trgovinska komora pozivaju Vas na predavanje na temu "Kako poslovati u Austriji"?

Pružanje usluga i upućivanje radnika na privremeni rad u Austriju koje će se održati 1. lipnja 2017. (četvrtak) s početkom u 11 sati u HGK Županijskoj komori Pula (Carrarina 5, Pula).

Predavanje će održati odvjetnički ured Grilc-Vouk-Škof iz Klagenfurta, a tijekom predavanja bit će predstavljene mogućnosti za uspješno upućivanje radnika na privremeni rad u Austriju unatoč prijelaznim odredbama za državljane RH koje su trenutno na snazi, kao i opće preporuke za uspješno poslovanje u Austriji s obzirom na punopravno članstvo RH u EU.
 
Program predavanja:
 
  • Uvodna riječ organizatora: predsjednica HGK Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetić, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska, glavni opunomoćenik Hrvatsko-austrijske trgovinske komore, Slavko Begić
  • Prijava pružanja usluga (uvjeti, dokumentacija, registrirane i neregistrirane djelatnosti i dr.)
  • Što je upućivanje? (specifičnosti upućivanja i na što je važno obratiti pažnju  - opći pregled
  • Postupak do uspješnog zadobivanja potvrde o upućivanju – EU-Entsendebestätigung (uvjeti za EU dozvolu o upućivanju, prijava radnika, dokumentacija na radnom mjestu, pohrana dokumentacije, postupak s AMS-om, prava radnika za vrijeme upućivanja)
  • Specifičnosti i postupak za dobivanje radne dozvole - Beschäftigungsbewililigung kao i za dobivanje dozvole o upućivanju Entsendebewiligung (za koje djelatnosti su predviđene navedene dozvole, posebnosti u građevinskom sektoru, uvjeti za dobivanje dozvola, postupak)
  • Kontrole i kazne (kazneni okvir, na što treba obratiti pažnju u slučaju kontrole).

(I:eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se