TRAŽIŠ? NAĐI.

Pripreme za deveto izdanje Weekend Media Festivala u Rovinju u punom jeku

ČLANCI
22.4.2016. 8:27:31

Pripreme za deveto izdanje Weekend Media Festivala u Rovinju u punom jeku
Zagreb, 20. travnja 2016. – Pripreme za deveto izdanje Weekend Media Festivala u punom su jeku. Najveći komunkacijski festival u jugoistočnoj Europi ove će se godine održati od 22. do 25. rujna u prostorima stare tvornice duhana u Rovinju. Generalni pokrovitelj Weekend Media Festivala je Adris grupa. 

Weekend i ove godine ugošćuje više od 4000 medijskih i komunikacijskih profesionalaca koji će u tri dana trajanja festivala u 5 paralelnih konferencijskih dvorana raspravljati  o najaktualnijim temama iz svijeta medija, PR-a, marketinga i cijele komunikacijske industrije. 

Među temama o kojima će se raspravljati na ovogodišnjem Weekendu ističe se panel "Je li stigao kraj televizije?”. Televizijsko tržište prolazi kroz značajne promjene, a digitalizacija ima presudan utjecaj na njegov budući razvoj. Rast online videa i OTT platformi mijenja način na koji se dolazi do sadržaja i kako ga se konzumira. Online video povećao je ukupnu konzumaciju i postao komplementaran medij televiziji, ali velike promjene su odmah iza ugla.  Na Weekendu će vodeći medijski i komunikacijski stručnjaci raspravljati kako će te promjene utjecati na televizijske kuće, tko su novi igrači na tržištu te što promjene znače za korisnike. 

Tema o kojoj se i dalje vode  brojne polemike je i native advertising koji kao dio content marketinga ubrzano raste zadnjih godina. Usporedno s tim rastom, native je proizvod koji izaziva brojne kontroverze. S jedne strane mnogi su sretni jer je napokon pronađen model koji može donijeti nove prihode medijima, dok s druge strane mnogi u native-u vide kraj novinarstva. Weekend priprema panel o tome što je zapravo native advertising te označava li on kraj novinarstva ili spašava medije. 

Na Weekend i ove godine stižu i brojni inozemni predavači. Među njima je i Zrinka Lovrenčić, direktorica kompanije „Great Place to Work" iz Australije. Zrinka će na Wekendu održati predavanje o jedinstvenom modelu koji kompanijama pomaže da stvore u svojoj organizaciji „sjajno mjesto za rad za zaposlenike" istovremeno podižući vrijednost za vlasnike. 

Više informacija potražite ovdje.  
 
(I:eistra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se