TRAŽIŠ? NAĐI.

Projekt ugradnje liftova uz sufinanciranje iz fondova EU

NOVOSTI
23.1.2019. 8:38:00

Projekt ugradnje liftova uz sufinanciranje iz fondova EU
Hrvatska gospodarska komora se putem Komore Zagreb uključila u pokretanje projekta „Dostupnost do stana – ugradnja osobnih dizala i platformi u višeetažnim stambenim građevinama", uz sufinanciranje iz fondova EU. Riječ je o projektu koji se provodi u suradnji s Hrvatskom udrugom za dizala i Koordinacijskim odborom društava i udruga HP i HT umirovljenika Hrvatske. 

U Hrvatskoj ima oko 16 tisuća stambenih građevina s tri ili više katova, koje nemaju dizalo, a procjena troška ugradnje pojedinačnog dizala je oko 350 tisuća kuna. Očekuje se da bi se 85 % tih troškova ugradnje financiralo bespovratnim sredstvima EU, a 15 % troškova snosili bi stanari.

Prema najavama iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU početak realizacije Projekta ugradnje dizala u postojeće višeetažne stambene građevine koje nemaju dizalo očekuje se u drugoj polovici 2019. godine. U tijeku je postupak pretprijave interesa koje u ime suvlasnika višeetažnih stambenih građevina koje nemaju dizalo podnose predstavnici suvlasnika.

Stoga HGK – Županijska komora Pula poziva sve zainteresirane za uključivanje u projekt, da ispune tzv. pretprijavu do 31. siječnja. Pretprijava se ispunjava online putem, a za sve dodatne informacije možete dobiti slanjem upita na e-mail adresu:  zcizmar@hgk.hr (Zdravko Čizmar), tel. 01/4606 713.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se