TRAŽIŠ? NAĐI.

Rasplamsajte svoju kreativnu stranu

ČLANCI
20.5.2014.

Rasplamsajte svoju kreativnu stranu
Ako vam nedostaje ideja imamo dobru vijest za vas – kreativnost se može razvijati i direktno je povezana sa srećom.

Poslušajte unutrašnji glas

Intuicija je moćno oružje, posebice kada na red dođe razvijanje kreativnosti. Bilo da vam ideja padne na pamet usred radnog dana, u tramvaju ili neposredno prije no što utonete u san, zapisujte sve jer vam kasnije vaše zabilješke mogu biti od velike pomoći.

Prepustite se


Kada odlučite svu svoju energiju podrediti određenom cilju ne dopustite da vas kritika obeshrabri. Prionite na posao i uživajte u procesu stvaranja. Fokusirajte se na trenutno stanje stvari, a ne na cilj. Tek kada vam se sati čine kao minute i na pameti vam je nebrojeno puno dobrih ideja iskorištavate sav svoj potencijal.

Izoštrite osjetila

Prilikom promatranja svijeta oko sebe nemojte se koncentrirati samo na ono što vidite. Osjetite stvari, udahnite njihov miris i okus. Vodite se svojim osjetilima i rasplamsajte strast za stvaranjem.

Srećom do inovacija

Sreća doprinosi svježim idejama i novim perspektivama i upravo je zbog toga ona vaš najbolji saveznik u razvijanju kreativnog razmišljanja. Uvijek pronađite vremena za zabavu i punjenje svojih baterija za nove radne izazove.

Budite zahvalni i težite izazovima


Budite zahvalni na svojem životnom stilu i oslobodite puteve u mozgu za dolazak još ljepših stvari. Potaknite svoje moždane vijuge izazovima koji će vas natjerati da razmišljate izvan zadanih okvira.

Okružite se zanimljivim ljudima

Vjerujte u onu staru ‘s kim si, takav si’ i okružite se ljudima koji će potaknuti vašu kreativnosti i dati vam prostor za razvijanje novih projekata. Posjetite neobične izložbe ili slušajte novu vrstu glazbe.

Postanite svjesni svojih jakih strana


Svi mi imamo snažne i one malo slabije strane, a želite li postati kreativni i uspješni važno je dobiti uvid u sve svoje slabosti i mane.
Saznajte što vas pokreće, a kada to napravite samo nebo je granica.
 
(I: profitiraj.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se