TRAŽIŠ? NAĐI.

Seminar o kontrolingu prodaje i ključnih kupaca

BIZZDOGAĐANJA
9.6.2017. 8:36:39

Seminar o kontrolingu prodaje i ključnih kupaca
Prodaja kao srce svakog poduzeća ima stalni zadatak razvijati prodajnu funkciju i jačati tržišni udio. No, kontroling može dokazati da rast prihoda i tržišnog udjela nisu uvijek dovoljni kako bi se osigurali pozitivni rezultati poduzeća i osigurao održivi razvoj.
Uz pomoć alata kontrolinga moguće je pomoći managerima u prodaji kako da detektiraju gdje su područja gubitaka zbog kojih se gubi zarađeno.

Mjesto i vrijeme održavanja seminara: 28. lipnja 2017.; KRAŠ Auditorium, KRAŠ d.d., Ravnice 48, Zagreb

Sadržaj seminara
  • Cijena koštanja – temelj planiranja kvalitetne prodajne aktivnosti za svaku prodaju
  • 6 kontrolerskih prijedloga za prodaju – osnovni kontrolerski postupci
  • ABC analize prodaje – analize prodaje i zaliha
  • Kontrolerski aspekt prodaje – analiza prodaje po proizvodima, grupama proizvodima, rentabilnosti/koeficijent obrtaja, praćenje naplate (case study)
  • Monitoring kupaca (case study)
  • Upravljanje kupcima na temelju odnosa – RUC vs potraživanja
  • Strukturiranje centara odgovornosti
  • Računovodstveni vs kontrolerski oblik prikazivanja P&L – što svaki manager u prodaji mora znati o svojim prodajnim rezultatima
  • Rasprava, dodana pitanja polaznika
Cilj seminara

Na praktičnim primjerima pokazati što je prodajnom osoblju važno razumjeti i prihvatiti iz područja kontrolinga kao neophodno znanje bez kojeg poduzeće gubi stvorenu vrijednost. Kontroling u prodaji jedan je od najkorištenijih i najrazvijenijih segmenata kontrolinga, te stoga danas raspolažemo prilično jakim modelima analize i segmentiranja kupaca, asortimana, tržišnih niša. Zadatak kontrolinga u prodaji je pomoći svakom poduzeću pronaći svoj optimalan model za upravljanje vrijednostima u prodaji, te da uz minimalne troškove postigne što bolje rezultate.

Ciljna skupina polaznika
Trening je namijenjen svim managerima u prodaji, voditeljima ključnih kupaca, kontrolerima i vlasnicima poduzeća. Svi zajedno imaju jedan cilj – ostvariti što bolje prodajne rezultate. No, to ne znači samo ostvariti visoke stope rasta. Prodajno osoblje treba biti kvalitetno kontrolerski educirano, a svaki prodavač treba biti sam svoj kontroler. Kontroling pak treba dobro razumjeti prodaju i biti u stanju otkriti gdje su najvažnije točke prijepora između količine i kvalitete prodajnih rezultata. Sadržaj radionice kreiran je na temelju osobnog iskustva predavačice.

Kotizacija

Redovna cijena seminara 1.590,00 kn + PDV.
Promotivna cijena seminara za uplate do 21. lipnja 1.390,00 kn + PDV.
Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara.

Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara.
Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o  uspješno završenom seminaru.
 
 
(I:mirakul.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

eIstra.info koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se