TRAŽIŠ? NAĐI.

Talijanski mediji hvale Hrvatsku kao top izbor Talijana

ČLANCI
2.8.2018. 9:48:44

Talijanski mediji hvale Hrvatsku kao top izbor Talijana
Kako se u Italiji bliži Ferragosto, brojni njihovi mediji raspisali su se o Hrvatskoj kao top destinaciji među talijanskim putnicima. Kao posebnost ističu očuvanu autentičnost, ambijentalnost i tradicionalan način života u Hrvatskoj, obilje kvalitetne eno-gastronomske ponude te atraktivne festivale, posebice popularne među mladima. 

Talijanska "La stampa" ističe kako Hrvatska nije samo sunce i more, te da osim bogate prirodne i kulturne baštine nudi popularne glazbene festivale, dok je časopis "Dove" na naslovnicu stavio istarski svjetionik Porer te objavio reportažu o Lošinju, Braču, Hvaru, Korčuli i Mljetu, kao i svjetionicima Porer i Veli Rat.  

Turistički časopis "Marco Polo" svoju je naslovnicu posvetio Primoštenu te Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji, dok je "Caravan e Camper" objavio priču o Dubrovniku u kojem opisuje turističku ponudu grada. Talijanski "Vogue" pisao je o Hrvatskoj i Visu, a "Cosmopolitan" je istražio hrvatske plaže, tj. deset mjesta u Hrvatskoj u kojima je moguće pronaći svoj komadić raja. Naslovnicu turističkog časopisa "Bel Europa" krasi otok Vis, a u časopisu posebno ističu važnost hrvatske tradicije i kulture. 
 
Caravan e Camper, časopis, Hrvatska, turizam 

Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji potvrdila je da su talijanski mediji veliki ljubitelji i prijatelji Hrvatske te vrlo rado pišu o njenim destinacijama i turističkoj ponudi. "Posebice nas veseli značajan rast interesa ključnih talijanskih blogera i influencera koji imaju velik broj pratitelja i koji žele posjetiti Hrvatsku. Upravo će nam takav vid suradnje biti u još jačem fokusu prilikom planiranja aktivnosti za 2019. godinu", naglasila je Vukelić. 

TV ekipa talijanskog RAI 2 posjetila je nacionalne parkove Plitvička jezera i Kornate i emisija "Prirodne ljepote Hrvatske" bit će emitirana na jesen s ciljem privlačenja talijanskih gostiju izvan turističke špice. Na kanalu RETE 4 emitirana je emisija "Parola di pollice verde" posvećena Hrvatskoj, otocima Pašmanu, Pagu i Lošinju te Zadru i Splitu. U rujnu će ekipa RETE 4 iz emisije "Donna avventura" posjetiti Biograd na Moru i Trogir, njihovim gledateljima još nedovoljno poznata hrvatska odredišta.

U tjednu finala Svjetskog nogometnog prvenstva talijanska tražilica putovanja Skyscanner.it analizirala je broj pretraga letova iz Italije prema zemljama koje su igrale u finalu - Hrvatskoj, Francuskoj, Belgiji, Engleskoj i Rusiji kao zemlji domaćina. Skyscanner.it vodeća je svjetska tražilica koja nudi besplatnu uslugu pretraživanja i usporedbe letova, hotela i iznajmljivanja automobila preko koje više od 70 milijuna osoba mjesečno planira svoje putovanje. Prema izboru talijanskih putnika, titulu pobjednika na tražilici osvojila je upravo Hrvatska. Najveći porast pretraživanja imali su Zagreb, Pula, Split, Zadar i Dubrovnik.
 
talijanski časopis, Marco Polo, Hrvatska, turistička destinacija 

Prema udjelima u dosadašnjem prometu, kada je riječ o tržištu Italije, dominirala je Istra s 47% talijanskih noćenja, slijedi Kvarner s udjelom od 26% te Zadarska županija s udjelom od 6%. Omiljene destinacije Talijana su Rovinj, Medulin, Poreč, Mali Lošinj, Novalja, Umag, Pula i Cres. Većina Talijana, čak njih 74% posjetili su hrvatske destinacije u individualnoj organizaciji. Talijani su iznadprosječno skloni putovanjima u Hrvatsku u vrhuncu turističke godine, čak 61% dolazaka i 73% noćenja Talijana bilježimo tijekom srpnja i kolovoza.

(I: eIstra.info / glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se