TRAŽIŠ? NAĐI.

U tijeku su prijave na radionice Sedam dana stvaranja!

BIZZDOGAĐANJA
5.7.2018. 9:20:17

U tijeku su prijave na radionice Sedam dana stvaranja!
Radionice "Sedam dana stvaranja" (7ds) održavat će se u Pazinu tijekom 15. festivala "Sedam dana stvaranja" i trajat će od 12. do 18. kolovoza 2018. godine. Svaka radionica traje sedam dana, s radom se počinje popodne, a navečer polaznici prate večernji program festivala. 

7ds svijet potpune autorske slobode i pomalo neobičnih stanovnika smjestio se usred čarobne Istre, a već 15. godinu zaredom mladi i afirmirani autori u njega dolaze kako bi predstavili svoj rad, razmijenili ideje i započeli nove suradnje. Sedam dana u okružju potpune autorske slobode rezultirati novim radovima koje će se predstaviti na festivalu, u sklopu završne multimedijalne manifestacije "Upravo stvoreno" na pazinskom kaštelu.  
 

1. Radionica analogne fotografije


Radionicu analogne fotografije vodit će Sven Stilinović, jedan od najznačajnijih hrvatskih suvremenih umjetnika koji na festivalu "Sedam dana stvaranja godinama" vodi radionice analogne fotografije. Ovogodišnja radionica obuhvaća sekvence od 3 do 5 fotografija, a finalni rezultati radionice bit će izloženi na završnom multimedijalnom događaju "Upravo stvoreno" posljednjeg dana festivala. 

Tema radionice slobodno je promišljanje samog festivala, kako biste povodom njegova 15. izdanja stvorili radove koji reflektiraju neki od tri tematska ciklusa: "Istra na granici tradicionalnog i suvremenog" (2004.-2008.), "SVEjednoISTRA" (2009.-2013.), "Apoteoza prostora mišljenja" (2014.-2018.) – ili osobno viđenje polaznika.

Prijave na radionicu zaprimaju se do 20. srpnja 2018., a broj polaznika ograničen je na 5 osoba.

2. Radionica dubokog tiska


Radionica dubokog tiska pod nazivom "Rust Proportion Project" održat će se pod mentorstvom Lab 43 for Print na engleskom jeziku. 

Eksperimentirajući s procesom tiskanja tijekom radionice, polaznici i mentori u svoje će radove unijeti lokalnu kulturnu povijest. Srednjovjekovna tipografska produkcija nekoć zastupljena u Roču koristit će se kao polazište za eksperiment s graviranim i zahrđalim željeznim pločicama

Rezultati radionice bit će predstavljeni na završnoj multimedijalnoj manifestaciji "Upravo stvoreno" 18. kolovoza 2018. Može se prijaviti 5 osoba, a prijave je potrebno poslati do 20. srpnja

3. Radionica psihologije / kreativnog razvoja


Na radionicu psihologije / kreativnog razvoja možete se prijaviti do 20. srpnja. Radi se o radionici istraživanja prirode SELF-a, gdje će polaznici, uz mentorstvo Gorana Poropata, aktivno propitivati cjelokupnost vlastitog bića. Proces će se odvijati u maloj grupi (max. 10 polaznika) u atmosferi povezivanja, dijeljenja te međusobnog uvažavanja i tolerancije.

Vještine / teme koje će biti obrađivane vezane su s jedne strane za intrapersonalnu sferu (percepcija sebe, samoprihvaćanje, svijest o sebi...) te interpersonalne odnose (komunikacijske vještine, socijalno-emocionalne kompetencije...). U radu će biti korištene tehnike kreativne imaginacije (creative imagework), dramske pedagogije te mindfulness pristupa. Polaznici neprestano istražuju / upoznaju / osvještavaju sebe – aktivno i dinamično.

Jedna od aktivnosti i svojevrstan način (samo)evaluacije bit će vođenje dnevnika sedam dana stvaranja. 

4. Radionica filmskog eksperimenta


Radionica filmskog eksperimenta polaznicima će omogućiti snimanje filma u ozračju potpune autorske slobode, uz pomoć mentora iz Kinokluba Zagreb. Polaznici će postati istraživači slobodnog teritorija, neomeđenog kodificiranim pristupom filmu i standardnim shvaćanjem filmskih rodova. Radionica će naglasak stavljati na praktične aspekte filmskog rada, uz ohrabrivanje autorskog pristupa i poticaj na preispitivanje ustaljenih poimanja eksperimentalnog, dokumentarnog, i svega između. 

Filmski materijal mora biti snimljen tijekom radionice, tijekom koje će biti i montiran. Organizatori radionice osiguravaju svu potrebnu opremu, iako polaznik može ponijeti i svoju. Broj polaznika ograničen je na 7, od čega 5 polaznika može biti smješteno u sklopu festivala. Uz prijavu je, uz opće informacije, potrebno priložiti koncept filma ili motivacijsko pismo, ili oboje. Rok za slanje obrasca je 20. srpnja, a rezultati će biti objavljeni 27. srpnja. Prezentacija radova polaznika radionice bit će održana 18. kolovoza, zadnjeg dana festivala. 

Cijena


Pretprodajna cijena radionica vrijedi do 14. srpnja, kada cijena pojedine radionice iznosi 250,00 kn, dok cijena radionice s uključenim boravkom, opremom i mentorom, smještajem, ručkom i doručkom iznosi 500,00 kn. 

Late Bloomer cijena radionice vrijedi od 14. do 20. srpnja. Iznosi 300,00 kn za samu radionicu, dok kompletan boravak na festivalu koji uključuje radionicu s opremom i mentorom, sedmodnevni smještaj, ručak i simboličan doručak iznosi 750,00 kn.

Informacije o cijeni, praktične informacije i odgovore na često postavljana pitanja pronađite na stranicama festivala 7ds

(I: eIstra.info / sedamdanastvaranja.net)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se