TRAŽIŠ? NAĐI.

Visualia festival ove godine se održava od 13. do 15. rujna

NOVOSTI
17.8.2018. 9:13:00

Visualia festival ove godine se održava od 13. do 15. rujna
Uz brojne hrvatske i inozemne umjetnike, Visualia festival ove godine od 13. do 15. rujna slavi šestu obljetnicu. Glavni cilj festivala, u organizaciji udruge Sonitus i Turističke zajednice grada Pule, jest promicanje modernih radova iz područja audiovizualne umjetnosti, doprinijeti rastu kulturnog kapitala, kao i isticanju umjetničkih vrijednosti te kreiranje mogućnosti razvoja i izražavanja mladih umjetnika. 

Za vrijeme festivala bit će predstavljeno 19 umjetnika i umjetničkih grupa koji će izložiti 22 rada na 12 lokacija u Puli. Novost ove godine jest i predstavljanje međunarodnih umjetnika, uz one domaće. Među njima je i Pani Pawlosky, poljska umjetnica čija video umjetnost odiše prepoznatljivim nadrealističkim stilom. Na Visualiji će Pani javnosti prezentirati svoju svjetlosnu mapping instalaciju "Trash mapping", sastavljene od video projekcije na krupni otpad prikupljen s ulica Pule. 
 
Visualia festival, Pula, 2017 

Visualia Group ove je godine priredila i iznenađenje, pa će tako prezentirati nove radove iz svojeg umjetničkog laboratorija. Predstavit će četiri nova projekta, među kojima je i jedna video igrica. Po prvi puta u šest godina svi će radovi biti koncentrirani unutar ili oko Titovog parka, koji će biti tzv. Chill zona u kojoj će se izložiti sve instalacije iz produkcije Visualia Groupa. 

Za ovogodišnji vizualni identitet festivala, kao i za fotografije zaslužan je samostalni pulski umjetnik Jean Sambolec, koji je ujedno i član Visualia Groupa. Zaljubljenik u 3D vizualizacije, 3D modeliranje, animacije, elektronsku glazbu, zvučne efekte i fotografiju, na Visualiji će predstaviti svoj novi 3D mapping "Phaneron 22", nadovezan na izuzetni 3D mapping "Phaneron 22", prikazan još 2013. godine. 
 
Visualia festival, Pula, 2018, Phaneron 22 

Najavljeno je i predstavljanje radova iz Visualia Groupa ft. Undertoon & Edi Crnković i njihove mapping videoigrice Aqaadventure, prikaz 3D video mappinga "You are here... somewhere else" Matthieua Tercieuxa te umjetničke skupine Collectif Arcaan i njihovog rada "Immersive", prvog mappinga od 360 stupnjeva na ovim prostorima. 

Visualia festival prvi je hrvatski festival svjetla u sklopu kojeg se posjetiteljima predstavljaju čaroliju novih tehnologija i audiovizualne svjetlosti. Festival je na svojevrstan način na svjetskoj razini brendirao Pulu kao grad svjetla

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se