Pošalji upit
Slanje…
O nama

ULJARA BENVEGNU

 
Obiteljsko gospodarstvo Benvegnue iz Krasice, u okolici Buja raspolaže s 4 hektara vlastitog maslinika u kojem je posađeno 1500 stabala maslina raznih sorti: istarska bjelica, frantoio, leccino i pendolino od kojih se proizvodi 5 vrsta maslinovog ulja. 
 
gdje kupiti dobro maslinovo ulje u Istri?

2010. godine nastala je uljara Benvegnu kao odraz iskustva i ljubavi prema maslinama. Ova obiteljska tradicija prenosi se s koljeno na koljeno, a svojim proizvodima osvaja i najveće ljubitelje maslinovog ulja.
Uljara je opremljena novom tehnološkom linijom za preradu maslina
 
Uljara u Bujama
 
Posjetite nas na adresi Krasica 58 u blizini Buja i probajte najbolje ekstra djevičansko maslinovo ulje u Istri!

  • Proizvodnja maslinovog ulja
  • Maloprodaja i veleprodaja maslinovog ulja
  • Uljara Istra
  • Suveniri
  • Apartmani
Proizvodi i usluge

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Bistro ekstra djevičansko ulje Benvegnu je zlatno-žute zagasite boje. Skladnog i suzdržanog mirisa, odlikuju ga elegantni biljni osjeti artičoke i poljskog strička (badelja), obogaćeni začinskim obilježjima crnog papra, vanilije, mente i ružmarina. U ustima je kompleksno i nježno, odlikuju ga obilježja poljske cikorije, salate loćike i izraženi trpki badem na kraju.

Idealno se sljubljuje s predjelima od povrća, brusketama s rajčicom, salatama od blagvi, s mariniranim ljuskarima, s juhama od graha, glavnim jelima s mekušcima, s ribom od kamena u foliji, svinjskim mesom na žaru te srednje odležanim sirevima.

Maslina: jedno stožasti – monokonični oblik u pravcu, oblik kišobrana
Nadmorska visina: 176
Branje: ručno

Naše ulje je uvršteno u vodič Flos Olei koji donosi pregled najboljih ekstra djevičanskih ulja u 2011. odabirući ih među proizvođačima iz više od 40 zemalja svijeta. Vodič se smatra Biblijom kvalitetnih maslinovih ulja.

Prerada i prodaja maslinovog ulja

ULJARA BENVEGNU SA NAJNOVIJIM TEHNOLOŠKIM RJEŠENJEM PIERALISI

Najnovija tehnologija prerade na hladno (maksimalna temperatura tijesta u mijesilici 27 C) s ekstrakcijom ulja od komine i vegetativne vode u 2 faze (rijetka komina i praktički čisto ulje) patentirana od tvornice Pieralisi, jamči visoku kakvoću maslinovog ulja i veći radman (cca 1 - 1,5 %) od ostalih tehnoloških procesa.

 

Kompletan tehnološki proces je "zatvorenog" tipa, što znači da od trenutka kad su masline samljevene u tijesto, pa miješanjem u mjesilicama, grubom ekstrakcijom u dekanteru i konačno finom u vertikalnom separatoru, što jamči da nema kontakta sa zrakom - oksidacijom, što je najveći "neprijatelj" kakvoće maslinovog ulja.


Konačna filtracija ulja u vertikalnom separatoru - automatskim posebno konstruiranim na način da nema potrebe zaustavljanja istog, te demontažom i pranjem čeličnih tanjura, omogućava kontinuiran automatski rad tijekom cijele sezone prerade.

Recenzije

OCIJENITE NAS Pošaljite nam vaš upit

  Želim primati novosti s eIstra.info

Kategorije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više