Pošalji upit
Slanje…

INTERNISTIČKA ORDINACIJA DR. MARINO DEROSSI

Ultrazvuk abdomena, interna medicina, gastroenterologija, Pula

Marino Derossi, dr. med.
Lokacija
Kontakt
Web stranica
Radno vrijeme
O nama

INTERNISTIČKA ORDINACIJA MARINO DEROSSI 

Internistička ordinacija Marino Derossi, dr. med. osnovana je 2005. godine, a nalazimo se na adresi Kumičićeva 6 u Puli.
 
Marino Derossi rođen je 1960. godine u Puli gdje je i stekao osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1985. godine.
 
Specijalističko usavršavanje započeo je na Internom odjelu OB Pula 1989., a 1994. položio je specijalistički ispit iz interne medicine na KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu. 
Područje rada je interna medicina, dok je uže područje rada gastroenterologija kojom se aktivno bavi od 1994. godine.

Članstva
 • član je Hrvatskog gastroenterološkog društva (HGD) od 1994. godine. Osim toga član je ECCO (Europska Crohn i kolitis organizacija)
 • član je Hrvatskog liječničkog zbora te Hrvatske liječničke komore (HLK) gdje obnaša dužnost predsjednika županijskog povjerenstva Istarske  županije u trećem mandatu
 • dobitnik je Povelje HLK "Za brigu o ugledu liječničkog staleža"  te Diplome HLK za izuzetna dostignuća u radu HLK
 • redoviti je sudionik domaćih, europskih i svjetskih gastroenteroloških kongresa i simpozija te workshopova u organizaciji HGD
 • uvršten je u "WHO IS WHO U HRVATSKOJ" (Hubners" Who is who")
 • Stručno usavršavanje na "Good Samaritan hospital medical center” West Islip (NY) USA

 
S povjerenjem nam se obratite i povjerite vaše zdravlje u ruke ordinacije dr. Derossi.
 
Dogovorite svoj termin

052/541-191
 
marino.derossi@pu.t-com.hr
Ugovorna ustanova:
GRAWE VITAL
UNIQA OSIGURANJE
TRIGLAV OSIGURANJE
WIENER OSIGURANJE


 Derossi ugovorne ustanove


Djelatnosti
 • UZV abdomena i zdjelice
 • Gastroenterologija
 • Interna medicina
 • Internistički pregled sa EKG
 • Ezofagogastroduodenoskopija (EGD)
 • Kolonoskopija
 • Biopsija sa pazohistološkom analizom
 • Izdisajni test - INFAI test
 • Brzi test ureaze
 • Biocard Celiac test - test za celijakiju
 • Pula
Svoj termin pregleda rezervirajte telefonski ili upitom OVDJE 
Proizvodi i usluge

ULTRAZVUK ABDOMENA

Ultrazvučni pregled abdomena je neinvazivna slikovna dijagnostička pretraga kojom se pomoću ultrazvučnih valova prikazuju organi trbušne šupljine koji su solidni (jetra, slezena, gušterača, bubrezi, prostata, ispunjeni tekućinom žučna vrećica, mokraćni mjehur) ili veće vaskularne strukture. Pregled je jednostavan i bezbolan i daje nam vrlo korisne dodatne informacije koje nam često nisu dostupne kliničkim pregledom.

GASTROSKOPIJA

Gastroskopija ili potpunije ezofagogastroduodenoskopija jest endoskopska metoda kojom se aparatom prolazi kroz usta i pregleda jednjak, želudac i dvanaesnik te nam omogućuje najbolji uvid u izgled i promjene sluznice opisanih organa. Za vrijeme gastroskopije moguće je uzeti uzorak za dalje analize (biopsija), a moguće su i neke intervencije (zaustavljanje krvarenja, širenje suženja, odstranjivanje polipa...). Pregled traje nekoliko minuta, nije bolan, može se reći da je neugodan radi prisutnog podražaja na povraćanje.

KOLONOSKOPIJA

Kolonoskopija je endoskopska metoda koja nam omogućuje pregled debelog crijeva cijelom svojom dužinom, od kraja crijeva do spoja tankog i debelog crijeva. Moguće je pasirati i taj prijelaz i pregledati završni dio tankog crijeva. Kao i kod gastroskopije, moguće je napraviti biopsiju nepravilne sluznice, odstraniti polipe te čitav niz dodatnih procedura. Za pregled pacijent treba biti priređen, o čemu imamo tiskanu uputu. U pravilu bi trebalo doći osobno na pregled ili dogovor za kolonoskopiju budući da se radi ipak o nešto zahtjevnijoj pretrazi.

IZDISAJNI TEST (INFAI TEST)

Izdisajni test je jednostavan, neinvazivan i vjerodostojan test za prisutnost Helicobactera pylori (HP). "Zlatni standard" za kontrolu uspješnosti provedene eradikacijske terapije HP.  Izvodi se tako da se puše u dvije epruvete, popije se sok i označena urea te se nakon pola sata ponovno puše u dvije epruvete.
 
Naša ponuda
pogledaj više

Recenzije

OCIJENITE NAS


Pošaljite nam vaš upit

  Želim primati novosti s eIstra.info

Kategorije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više