Pošalji upit
Slanje…
O nama

Microdental ordinacija dentalne medicine 

 
Microdental ordinacija dentalne medicine iz Pule nudi vam široki spektar profesionalnih dentalnih usluga. Naš cilj su vaši zdravi i čisti zubi, 365 dana u godini. Uspjeh moderne stomatologije leži u održavanju i prevenciji, a ne samo u mogućnostima koje pruža moderna tehnologija.
  
Inidividualan pristup svakom pacijentu i ugodno okruženje garantiraju da ćete iz naše ordinacije izaći sa zdravim i lijepim osmijehom. Možete se pouzdati u nas i obratiti se s povjerenjem u vezi bilo kakvog upita ili savjetovanja.
Djelatnosti

Oralna kirurgija

 

Iako pacijentima najmanje privlačno, oralna kirurgija ponekad je jedino rješenje. Ciste čeljusti mogu izazvati niz dodatnih komplikacija, stoga ih je nužno odstraniti. Ako je zub toliko oštećen da ga se nikakvom terapijom ne može spasiti, morat ćemo ga izvaditi, a na njegovo mjesto, u slučaju potrebe, ugraditi implantat.

Implantologija

 

Dentalni implantat je kirurška komponenta koja se postavlja u čeljusnu kost i služi kao potpora za krunice, mostove, proteze ili ortodontsko sidrište. Implantat je građen od titana, a njegova je površina obrađena na način da privlači koštane stanice. Takav biološki proces je temelj moderne implantologije i naziva se oseointegracija

Najprije se postavlja implantat te se čeka minimalno 3 mjeseca kada dolazi do oseointegracije, nakon čega je implantat spreman za opterećenje protetskom nadogradnjom.

 

Smile design

 
 
 
Digitalno planiranje novog osmjeha. Unaprijed se kompjuterski određuje oblik, boja, dužina zuba te definitivni izgled pacijenta.

Endodoncija

Pružamo vam usluge liječenja korijenskih kanala odnosno mekog tkiva zuba. 
 
 
Ordinacija dentalne medicine Pula 

Mikroendodoncija

 
Dentalni mikroskop omogućava uvid u najnepristupačnije djelove zuba i usne šupljine. Uz povećanje od 20x, ishod same terapije je drastično poboljšan. Skraćeno je vrijeme terapije, a uspješnost povećana do 60% u odnosu na standardni protokol.

Mikroskop

"You can only treat what you can see."

Briljantnost, komfor, informacije - mikroskop omogućava vrhunsku preciznost i efikasnost te tako podiže stomatološke zahvate na jedan viši nivo. Tretirati se može jedino što se vidi - time se skraćuje vrijeme zahvata i povećava komfor i sigurnost za pacijenta.

Multimedija omogućava video i foto prikaz svakog detalja prije, za vrijeme i nakon zahvata te direktno uključuje samog pacijenta u dijagnostiku i rješavanje problema.

CBCT 

Kod nas možete napraviti CBCT snimku vaših zuba kojim ćemo dobiti trodimanzionalnu sliku i detaljan uvid u stanje vaših zuba što nam omogućava precizniju dijagnozu i planiranje terapije. 
Proizvodi i usluge
 • Oralna kirurgija
 • Implantologija
 • Smile design
 • Endodoncija
 • Cbct
 • Konzervativa
 • Parodontologija
 • Ljuskice i press keramika
 • Implantologija
 • Mikroendodoncija
 • Smile design
 • Mikroskop
 
Ordinacija dentalne medicine Pula 

Konzervativa

 
Pravovremeno otkrivanje i dijagnosticiranje karijesne lezije omogućava minimalno invazivne zahvate na zubima.
 

Parodontologija

 
Redovnim kontrolama i održavanjem oralne higijene spriječava se nastanak gingivitisa i parodontitisa.
 

Ljuskice i press keramika

Naša ponuda
pogledaj više
Novosti

Posjet stomatologu lakši uz moderniji pristup liječenju (video)

Korištenje mikroskopa u stomatologiji i kompjutersko planiranje novog osmijeha...
učitaj više

Recenzije

OCIJENITE NAS Pošaljite nam vaš upit

  Želim primati novosti s eIstra.info

Kategorije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više