Pošalji upit
Slanje…
O nama
Tvrtka "MONTAŽNE EKO KUĆE" iz Pule bavi se izgradnjom i montažom objekata različitih namjena: kuća, vikendica, apartmana, poslovnih i turističkih objekata.
 
30 godina iskustva i rada u izgradnji montažnih objekata.
 
- 1983 g. prvi puta naš stručni tim obilazi proizvođače montažnih kuća iz Slovenije i BiH.
- Upoznaje se tehnologija proizvođača Jelovica - Škofja Loka i Marles - Maribor te Krivaja - Zavidovići. Kroz tadašnje stambeno zadrugarstvo koje osniva naš član uprave i nositelj posla, već 1984 g. u Puli se gradi preko 150 objekata za stanovanje i to sva tri proizvođača.
- Do danas je izgrađeno i montirano uz našu organizaciju i stalno unaprjeđenje kvalitete preko 650 objekata raznih namjena (kuće, vikendice, apartmani, poslovni i turistički objekti).
- Naše poduzeće ima pet stalno zaposlenih djelatnika koji ugovaraju, propagiraju i vrše nadzor nad izgradnjom objekata.
 
MATERIJALI KOJE KORISTIMO U GRADNJI MONTAŽNIH OBJEKATA
Zidovi
Izvode se po 100-godišnjem iskustvu u građenju montažnih eko kuća.
Elementi su u modulu širine 121 cm i visine 260 cm (prema zahtjevu naručitelja može i više). Svi drveni elementi zaštićeni su u samoj tvornici ekološkim premazima protiv truljenja, raznih insekticida i požara, što daje garanciju za dugogodišnje ugodno življenje u takvim objektima. Debljina zidova je 20 cm, pa je termička vrijednost takvog zida ekvivalentna zidu od šuplje opeke debljine 150 cm. Izolacija u zidovima je od mineralne vune debljine 10 cm. Elementi su u tvornici s unutarnje i vanjske strane obloženi vodootpornom OSB pločom s time da unutarnja strana ima PVC foliju kao parnu branu. Nakon grube montaže objekta (vanjskih i pregradnih zidova, krovne konstrukcije i pokrova te ugradnje vanjske i unutarnje stolarije) pristupa se vanjskoj i unutarnjoj obradi zidova i to:
 
- Na vanjske zidove: izvodi se DEMIT fasada (stiropor ploče deb. 5 cm, po narudžbi i 10 cm). Po cijeloj površini se nanosi predzavršni fasadni sloj zajedno s plastičnom rabic mrežicom, te se kao završni sloj nanosi kvalitetna akrilna fasada.. Prema zahtjevu kupca fasada može biti obrađena i s drugim materijalima (kamene obloge i sl). Ispod svih prozora, prije nanošenja fasade, ugrađuju se kamene klupčice, a oko prozora moguće je izvesti ukrasne erte u skladu s autohtonom lokalnom arhitekturom.
- Unutarnji zidovi: oblažu se Knauf pločama debljine 12,5 mm. Spojevi se bandažiraju i gletuju, a nakon toga se sve površine dvokratno premazuju Jupolom bijele boje.
 
 
Stolarija
Vanjska stolarija je PVC. Prozori se otvaraju po dvije osi, a ostakljeni su termoizolacijskim staklom 4-16-4 mm. Na zahtjev naručitelja prozori mogu biti i od ostalih materijala. Unutarnja vrata su sa zaobljenim štokovima završno tvornički obrađena.

Stropna i krovna konstrukcija
Radi se od drvenih rešetkastih nosača (moguće su i klasične vidljive grede za krov) izrađenih iz kvalitetne jelove građe. Sa gornje strane nosača postavlja se puna daščana oplata preko koje se postavlja paropropusno - vodonepropusna folija na koju dolaze krovne letve i kontraletve i kao pokrov, crijep tipa "BRAMAC" ili drugi crijep po želji naručitelja. Sa donje strane postavlja se rijetka oplata na koju se postavlja PVC folija kao parna brana i mineralna vuna debljine 10 cm kao izolacija. Nakon toga postavljaju se Knauf ploče debljine 12,5 mm i spojevi se bandažiraju te dalje obrađuju zajedno sa zidovima.
 
Vodoinstalacije
Nakon postavljanja I FAZE dovoda i i odvoda vode u objektu, zidovi kupaone i kuhinje oblažu se vodootpornim Knauf pločama, te se vrši priprema za postavljanje pločica.
Naručitelj u svojoj režiji postavlja podnu izolaciju, keramiku, parkete te ostalu opremu kupatila. Na zahtjev naručitelja iste radove vršimo mi.

Elektroinstalacije
U samoj tvornici u elemente se ugrađuju PVC rebraste samogasive cijevi u koje se uvlače kablovi prema projektnoj dokumentaciji (elektro, antenski i telefonski), zajedno s pripadajućim kutijama. Prije zatvaranja plafona vrši se razvod I FAZE svih instalacija do mjernih ormarića, a nakon montaže objekta naručitelj u svojoj režiji radi II FAZU, tj.montira: osigurače, prekidače, utičnice, rasvjetna, grijača i rashladna tijela i ostalo.

Dimnjak
Radi se u standardnoj izvedbi s elementima tipa SCHIEDEL ili sl. promjera 160 mm.

Limarija
Radi se od čeličnog lima smeđe boje, a na zahtjev naručitelja može biti izvedena i od drugih vrsta limova.
Djelatnosti
 • gradnja i montaža eko kuća, vikendica, apartmana, poslovnih i turističkih objekata
 • postavljanje montažnih objekata na zgradama sa ravnim krovovima
 • uređenje potkrovlja u postojećim stambenim zgradama
 • Pula
  • rok izvedbe ................ 30 dana 
  • jamstvo ..................... 60 godina 
  • životni vijek .............. min 180 godina.
Naši poslovni partneri surađuju i u ostalim djelatnostima:
 
- Pravna služba vrši pripremu dokumentacije potrebne za izgradnju objekta i rješavanje imovinsko-pravnih poslova.
- Dvije projektne kuće vrše izradu projekata
- Ishodovanje dokumentacije potrebne za dobivanje građevne dozvole
- Kooperanti vrše izradu II faze struje i vode
- Završne radove radimo prema zahtjevu kupca uz dogovor o vrsti i kvaliteti materijala (pločice, parketi, oprema kupatila...)
 
Objekti se izvode u dogovoru sa kupcima po sistemu "ključ u ruke" za sve ugovorene faze.
 
Proizvodi i usluge

Montažne eko kuće za stanovanje
 • prizemnice
 • kuće s uređenim potkrovljem
 • kuće postavljene na zidana prizemlja:
 • a - novosagrađena prizemlja prema projektu
 • b - nadogradnja na postojeće prizemne objekte
 
Montažne eko kuće za odmor
 • prema želji i idejnoj skici naručitelja
 
 
Svi objekti se izvode po zahtjevu klijenata, a prikazani su neki od tipskih projekata koji su podložni promjenama. 
 
Montažni objekti različitih namjena prema zahtjevima naručitelja
 • skladišta
 • mali privredni objekti
 • turistički objekti
 • ugostiteljski objekti
 • naplatne kućice
 • vrtići za djecu
 • škole
 • objekti za razne sadržaje u kampovima
 • apartmanska naselja
 
Naša ponuda
pogledaj više
Novosti

Montažne eko kuće - brzo rješenje stambenog pitanja (video)

U razgovoru s tvrtkom "Montažne eko kuće" iz Pule saznali smo koje su prednosti same gradnje montažnih kuća...
učitaj više

Recenzije

OCIJENITE NAS Pošaljite nam vaš upit

  Želim primati novosti s eIstra.info

Kategorije

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više