Borba protiv vlage – Profesionalna rješenja za odvlaživanje prostora i sanaciju plijesni

ŠTO, GDJE, KAKO...?
20.11.2023. 14:30:27

Borba protiv vlage – Profesionalna rješenja za odvlaživanje prostora i sanaciju plijesni
Vlaga u prostorima predstavlja jedan od najvećih izazova s kojima se susreću investitori i vlasnici nekretnina, posebno u situacijama nakon poplava, puknuća cijevi ili tijekom građevinskih radova i adaptacija.

Osim što može uzrokovati probleme poput neugodnog mirisa, vlaga dugoročno dovodi do znatno ozbiljnijih problema. Tim tvrke Kapljica iz Poreča, specijaliziran za sanaciju i sprječavanje posljedica vlage i poplava u svim objektima, otkrio nam je kako pravilno pristupiti problemima s vlagom.

Zašto je odvlaživanje objekata važno? 


Vlaga može imati destruktivan učinak na strukturu objekta i dovesti do propadanja drveta, korozije, oštećenja izolacije i narušavanja sigurnosti električnih instalacija. Osim toga, vlaga je savršeno okruženje za rast plijesni, koja može uzrokovati i pogoršati razne zdravstvene probleme, uključujući alergije, astmu i druge respiratorne tegobe. 

Plijesan narušava i estetiku objekta zbog vidljivih mrlja i neugodnih mirisa. Iz tog je razloga vlagu potrebno držati pod kontrolom i kod turističkih objekata za iznajmljivanje, hotela, apartmana i kuća za odmor. Ako se nedovoljno ventiliraju i ne koriste van sezone, ti su objekti u povećanom riziku od stvaranja vlage.

Pravovremeno odvlaživanje pomaže u sprječavanju navedenih problema s vlagom, očuvanju strukture objekata te održavanju zdravog životnog i radnog okruženja.

Kako pristupiti uklanjanju vlage iz zidova, stropova i podova?


Odvlaživanje je proces uklanjanja viška vlage iz zraka, čime se postiže optimalna razina vlažnosti unutar prostora. Koristeći profesionalne, suvremene odvlaživače, efikasno i brzo možete osušiti zrak u prostoru, čime ćete sanirati nastalu štetu i spriječiti rast plijesni i gljivica

Tvrtka Kapljica kod svakog slučaja koristi najučinkovitije uređaje, posebno dizajnirane za odvlaživanje prostora svih veličina, od malih stanova pa do većih objekata, pružajući prilagodljiva rješenja za svaki pojedini slučaj.
 

odvlazivaci zraka
 

Unajmite profesionalne odvlaživače zraka, grijalice i ventilatore


Danas su na tržištu dostupni razni uređaji i sredstva protiv vlage, ali vrlo je važno odabrati one prikladne karakteristikama prostora koji se sanira. Prije odluke o kupnji prvog odvlaživača kojeg vidite u trgovini, savjetujte se sa stručnjacima koji će točno procijeniti stanje i predložiti najefikasnije rješenje. 

Ključ uspješne sanacije je u primjeni adekvatnih metoda i kombiniranju uređaja kao što su odvlaživači, ventilatori i grijalice. Ovisno o kvadraturi, izolaciji prostora i vrsti štete (prokišnjavanje, puknuće cijevi, poplava, pojava plijesni na zidovima) birat će se i pristup i metoda isušivanja. 

Tim tvrtke Kapljica, osim pružanja usluga isušivanja i odvlaživanja te hitnih intervencija nakon poplava, klijentima nudi i najam profesionalnih uređaja koje dostavljaju na željenu adresu.

Isušivanje vlage prije postavljanja podnih i zidnih obloga


Strojno odvlaživanje zraka znatno smanjuje vrijeme izgradnje i renovacije jer omogućuje brže sušenje podloge prije nanošenja podnih i zidnih obloga poput pločica, parketa, laminata i vinila.

Isušivanje je posebno važno u novogradnjama, gdje je visoka razina vlage često prisutna zbog nedavnih građevinskih radova, kao i u starijim objektima prilikom renovacija. Postavljanje završnih obloga na nedovoljno osušenu podlogu može biti uzrok lošem prianjanju pločica ili ljepila za parkete, a stvara se i rizik od pucanja, odvajanja obloga i nastanka plijesni.
 
gradevinsko susenje

Angažiranjem stručnjaka ili unajmljivanjem strojeva za profesionalno odvlaživanje uštedit ćete na vremenu i novcu, a dobiti na kvaliteti objekta.

Vlaga predstavlja veliki problem, ali s pravim znanjem i alatima, može se efikasno kontrolirati i eliminirati. Više informacija o uslugama odvlaživanja, sanaciji vlage i najmu uređaja za isušivanje zraka pogledajte na stranicama tvrtke Kapljica.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više