TRAŽIŠ? NAĐI.

Ljetna škola programiranja: Naučite programirati i izradite vlastitu aplikaciju

NOVOSTI
9.7.2019. 8:47:01

Ljetna škola programiranja: Naučite programirati i izradite vlastitu aplikaciju
Unutar nedavno pokrenute platforme Istra IT Land, kreće prava poslastica: ljetna škola programiranja. Jedinstvena prilika za sve one koji žele savladati osnove programiranja i izraditi vlastitu aplikaciju.

Sudjelovanje je besplatno za sve zainteresirane neovisno o struci i dobi, a osim edukacije sudionicima će se otvoriti mogućnost izgradnje IT karijere zapošljavanjem u nekoj od kompanija platforme Istra IT Land. 

Ljetna škola programiranja


Crash Course programiranja trajat će dva tjedna, od 23. srpnja do 4. kolovoza. Predavanja se održavaju svaki dan u tjednu (osim ponedjeljka) od 18 do 22 h, a sastoje se od teoretskog i praktičnog dijela.

Sudionici će naučiti o nužnim alatima za efikasnu organizaciju, kodiranje i pronalaske rješenja, osnovnim konceptima programiranja i njihovoj primjeni u jednostavnoj aplikaciji.

Voditelj ljetne škole je Matej Šimunić, digitalni nomad iz Pule. Radio je u Peru, Kolumbiji, Ekvadoru, Šri Lanci i Filipinima. Počeo se baviti programiranjem prije 7 godina, a posljednjih 5 godina putuje i radi kao Full Stack Developer.

Pohađanje Crash Coursea preduvjet je za sudjelovanje u akademiji na jesen, u kojoj će sudionici nadograditi znanje stečeno tijekom ljetne škole. Akademija će trajati 6 mjeseci, a sudionici će biti u prilici naučiti sve detalje razvoja mobilnih aplikacija.

Developerska karijera


Pohađanje škole je besplatno, a osim edukacije otvorit će se mogućnost izgradnje IT karijere zapošljavanjem u nekoj kompaniji ili otvaranjem vlastite tvrtke.

Nakon završenih 6 mjeseci, polaznici će biti sposobni samostalno krenuti raditi na freelance platformama ili razvijati vlastite komercijalne projekte.

Kome je tečaj namijenjen

 
Tečaj je namijenjen svim osobama, neovisno o dobi i struci. Svoj interes za sudjelovanje mogu iskazati studenti, nezaposlene osobe, poduzetnici te svi oni koji žele biti u toku s novim trendovima i tehnologijama.

Kako se prijaviti


Prijave su otvorene do 22. srpnja. Zbog velikog interesa, a ograničenog mjesta preporuka je da se prijavite čim prije putem online obrasca.

Istra IT Land se nastavlja


Nakon održanog IT meetupa, gostujućeg predavanja na Fakultetu informatike o modernim web tehnologijama, predstavljanja platforme na Inspire Me konferenciji te posjete Shift Conference i Bit Alijansi, održanog predavanja o umjetnoj inteligenciji, ljetna škola programiranja nastavak je aktivnosti unutar ambiciozne platforme Istra IT Land.

O platformi 


Istra IT Land predstavlja platformu koja želi doprinijeti razvoju IT industrije u Istri i učiniti ju prepoznatljivim IT središtem u Hrvatskoj i regiji. Krajem godine neformalna inicijativa formalizirat će se osnivanjem istoimene udruge, kako bi se još lakše ostvarili zadani ciljevi i olakšalo operativno djelovanje.

U Istri postoje IT kompanije poput Infobipa i CMG-a koje imaju urede diljem svijeta i zapošljavaju na stotine ljudi. Postoji i niz uspješnih malih IT tvrtki koje posluju dugi niz godina te sve više freelancera. Rastom pulskog Sveučilišta osnovan je i Fakultet informatike, gdje upravo završava prva generacija studenata informatičara.

Glavna ideja je stvoriti zajednicu programera i dizajnera na jednom mjestu i pretvoriti Istru u prepoznatljivo međunarodno IT središte.

Osim IT-a, kroz aktivnosti platforme obuhvatile bi područja marketinga, grafičkog dizajna i multimedije.

Glavni ciljevi jesu povećanje atraktivnosti developerske struke u Istri; stvaranje lokalne IT zajednice te pretvaranje Istre u nacionalni i regionalni IT hub; zajednički nastup tvrtki na međunarodnom tržištu; poticanje poduzetništva u IT sektoru; te povezivanje svih dionika iz tog područja (kompanija, potpornih i obrazovnih institucija, JRLS…).

(I: inspireme.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se