Poziv na edukaciju "Informatika za poduzetnike"

SEMINARI I EDUKACIJE
12.11.2019. 8:36:50

Poziv na edukaciju  Informatika za poduzetnike
Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. poziva Vas na edukaciju na temu „Informatika za poduzetnike” u sklopu projekta HQ ISTRIA - Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške, koja će se održati u Istarskoj razvojnoj agenciji, na adresi Mletačka 12/IV, 52100 Pula, u utorak, 19. studenog 2019. godine, od 10:00 do 16:00 sati

Cilj edukacije je uputiti polaznike u najbolje alate na tržištu za poduzetnike početnike, naučiti ih kako pametno alocirati sredstva u informatičku opremu „baš za njih” i prema njihovim stvarnim potrebama, u koje servise i opremu je pametno uložiti, a koji alati su sasvim dovoljni u svojim besplatnim verzijama. 

U edukaciji će se krenuti od osnova nabavke idealnog računala i informatičke opreme, prikaza praktičnih primjera za najbolje besplatne alate za poslovne svrhe poput antivirusa, Office paketa (Word/Excel/Powerpoint alternative, backup), zatim registracija besplatne .hr domene i odabira hostinga za web stranicu, otvaranje poslovnog e-maila i izrade profesionalnog potpisa. Proći će se kroz sustav e-Građani i za što ga sve možemo upotrebljavati te će pristup e-fondovima u svrhu prijave projekata uz potpore.

Demonstrirat će se registracija i korištenje alata za suradnju i dijeljenje datoteka s, primjerice, knjigovodstvenim servisom – poput Dropboxa. Također će se proći kroz sigurnosni aspekt korištenja svih navedenih usluga, te pokazati zanimljive trikove i savjete pri pronalaženju informacija putem Googlea.

Edukacija je namijenjena svim malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima početnicima te onima koji će to tek postati, a žele naučiti kako optimizirati poslovanje pomoću pametnog investiranja sredstava u IT alate i opremu po njihovoj mjeri i koji će dobit puno savjeta i korisnih trikova primjenjivih u svakodnevnom radu.

Sadržaj


10:00 – 10:15 Uvod, predstavljanje, pregled tema
10:15 – 11:00 Osnove osnova - hardver i povoljna nabavka opreme za rad
11:00 – 12:00 Softver i alati za rad – besplatni i plaćeni
12:00 – 12:15 Pauza
12:15 – 13:00 Poslovna e-pošta (besplatna domena)
13:00 – 13:30 Pauza
13:30 – 14:30 Sigurnost i backup (sigurnosna pričuva podataka)
14:30 – 15:1 Izrada i odabir Weba (hosting)
15:15 – 15:30 Pauza
15:30 – 15:45 Praktični dio (besplatni alati za poduzetnike)
15:45 – 16:00 Pitanja i odgovori 


Predavač je stručnjak za sigurnost Tino Šokić koji je u profesionalnim IT vodama već više od 10 godina. Kombinacija pohađanja pravnog fakulteta i osvajanja raznih IT certifikata razvila je veliku ljubav prema kibernetičkoj sigurnosti, odnosno prema širenju i podizanju svijesti u pogledu korištenja svih mogućih tehnologija koje nas okružuju kroz prizme sigurnosti i očuvanja privatnosti. Inženjerski duh je izbrušen u jednoj od najvećih hrvatskih tvrtki za gospodarenje i upravljanje autocestama, te kao mrežni i sigurnosni inženjer ima uvid u tehnički aspekt funkcioniranja tehnologija. Također, kao instruktor na vodećoj američkoj web platformi Cybrary.it za edukaciju u svezi kibernetičke sigurnosti i jedan od pokretača najvećeg regionalnog portala za besplatnu edukaciju ucionica.net, upoznat je što krajnjim korisnicima nedostaje, odnosno što im je najbolje za pružiti u pogledu učenja o sigurnosti. Čest je gost na raznim konferencijama i seminarima kao predavač, te na svojim predavanjima pruža znanja koja su odmah primjenjiva i prikazana kroz praktične primjere.

Edukacija je besplatna za sve sudionike
, a prijava je obvezna zbog bolje organizacije te ograničenog broja sudionika. Ako ste zainteresirani, prijavu izvršite na sljedećoj poveznici, najkasnije do ponedjeljka, 18. studenog 2019. godine.

Za sve dodatne informacije molimo obratite se Jeleni Nikolić putem e-maila jelena.nikolic@ida.hr ili na broj telefona +385 52 381 900.

(I: obrtnici-pula.hr)

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više