Info dan za poduzetnike početnike

SEMINARI I EDUKACIJE
20.11.2019. 8:40:52

Info dan za poduzetnike početnike
Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula poziva vas na Info dan za poduzetnike početnike koji će se održati u utorak, 3. prosinca, u 10 sati u HGK – ŽK Pula, na adresi Carrarina 5 u Puli.

Cilj je upoznati nove poduzetnike i one koji to planiraju postati s prilikama koje im pruža program iz EU fondova ERASMUS, mjerama poticanja razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji, kreditni program Hrvatske banke za obnovu i razvitak te modul e-Pokreni poslovanje platforme Digitalna komora HGK.

Stručnjaci iz Hrvatske gospodarske komore predstavit će Erasmus program za mlade poduzetnike - pogranični program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama. Iskustva se razmjenjuju tijekom boravka kod iskusnog poduzetnika koji novom poduzetniku pomaže steći potrebne vještine za vođenje manje tvrtke. Domaćinu se pružaju novi pogledi na vlastitu tvrtku, a i prilika da surađuje s inozemnim partnerima i uči o novim tržištima. 

Iz Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije - Regione Istriana predstavit će mjere poticanja razvoja poduzetništva koje se provode u Istarskih županiji: Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja nezaposlenih osoba u Istarskoj županiji financiranog sredstvima Europske unije kroz projekt REI II, provođenje radionica/tečajeva stranih jezika za nezaposlene osobe financiranih sredstvima Europske unije kroz projekt REI II, dodjela potpora za poticanje razvoja poduzetništva te subvencioniranje kamatnih stopa na poduzetničke kredite. 

Ciljana skupina HBOR-ova kredita Poduzetništvo mladih, žena i početnika su poslovni subjekti privatnog sektora - trgovačka društva, obrtnici, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), zadruge i ustanove, koji su mladi poduzetnici, poduzetnici početnici (start-up) i žene poduzetnice. 

Hrvatska gospodarska komora krenula je u opsežnu digitalizaciju svojeg poslovanja pa je na platformi Digitalna komora aktivirala novu e-uslugu e-Pokreni poslovanje. Riječ je o e-usluzi namijenjenoj mikro, malim i srednjim poduzetnicima i primarno je informativnog karaktera, a podijeljena je na tematske cjeline koje prate razvoj poslovnog subjekta. OD osnivanja, preko razvoja i financiranja tvrtki, do programa i projekata, usluga sadrži sve relevantne informacije vezane uz pokretanje poslovanja. U samo nekoliko klikova, sada su svima dostupne brojne funkcionalnosti kao što su tražilica poslovnih subjekata, mogućnost provjere dostupnosti željenog naziva tvrtke koja će se tek osnovati, pretraživanje izvora financiranja, financijske kalkulatore i drugo. 

Prijave će se zaprimati do 2. prosinca ili do ispunjenja kapaciteta dvorane.

Kako biste iskoristili priliku upoznati se s mogućnostima koje pružaju navedeni programi i umrežiti se s potencijalnim partnerima osigurajte svoje mjesto na Info danu za poduzetnike početnike prijavom putem online obrasca.
 
(I: hgk.hr)

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se