TRAŽIŠ? NAĐI.

Istarska županija dodjeljuje poticaje za samozapošljavanje

NOVOSTI
26.11.2019. 8:44:33

Istarska županija dodjeljuje poticaje za samozapošljavanje
Istarska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja. Cilj je ojačati poduzetništvo i pružiti potporu dodatnom razvoju istarskog gospodarstva. 

Sredstva su osigurana iz REI II, čiji je nositelj upravo Istarska županija, a poduzetnicima je namijenjen iznos od pola milijuna kuna, odnosno 550 000,00 kuna. Svaki prijavitelj može ostvariti pravo na potporu u maksimalnom iznosu od 27 600,00 kuna. 

Na Javni poziv mogu se prijaviti svi nezaposleni, neovisno o dužini statusa nezaposlene osobe, zanimanju i kvalifikaciji. Za prijavu nije potrebno biti prijavljen u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dovoljno je ispuniti propisani obrazac gdje potpisom potvrđujete da ste nezaposlena osoba. 

Kako bi se ostvarilo pravo na dodjelu poticaja za samozapošljavanje, potrebno je izraditi poslovni plan i troškovnik iz kojeg je vidljivo na što su usmjereni troškovi. Financijska sredstva trebaju biti namijenjena isključivo pokretanju poslovanja i daljnjem radu poslovnog subjekta: troškovi registracije poslovnog subjekta, nabave opreme, računovodstvenih usluga, zakupa poslovnog prostora, doprinosa i sl. 

Prijaviteljima je osigurana i stručna pomoć pri pisanju poslovnog plana, a korisnicima mjere i mentorstvo čiji je cilj povećati učinkovitost rada poduzetnika prilikom ostvarenja poslovnog cilja. 

Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. kolovoza 2020. godine. 

Svu potrebnu dokumentaciju preuzmite na stranicama Istarske županije

Sviđa vam se ovaj članak? Pratite nas na Facebooku i Instagramu i prvi saznajte novosti.

(I: eIstra.info)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se