TRAŽIŠ? NAĐI.

Objavljen poziv izlagačima za supetarski sajam "S klobasicom u EU"

NOVOSTI
17.1.2018. 9:15:06

Objavljen poziv izlagačima za supetarski sajam  S klobasicom u EU
Općina Sveti Petar u Šumi je objavila poziv izlagačima za međunarodni sajam kobasica "S klobasicom u EU" koji će se održati u Svetom Petru u Šumi 3. i 4. ožujka. Supetarski međunarodni sajam "S Klobasicom u EU" je koncem prosinca nagrađen Zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma Hrvatske u kategoriji ruralno - turističkih manifestacija kao najbolja manifestacija u Hrvatskoj za 2017. godinu.

- Naš sajam je zamišljen kao događaj koji na poseban način promovira proizvodnju i prodaju tradicionalnih hrvatskih kobasičarskih proizvoda, a sve se događa u centru Svetog Petra u Šumi u najvećemu hrvatskom "gradu od kobasica". Za vrijeme sajma održavanju se razni događaji, izbori vitezova, atrakcije i gastronomski događaji u znaku kobasica i specijaliteta koji se mogu pripremiti od kobasica, a održat će se peto svjetsko prvenstvo u nadivanju kobasica na beku. Na sajmenim punktovima zorno će se prezentirati tradiciju na najbolji mogući način. U sklopu manifestacije komisija sastavljena od članova Udruge senzornih analitičara ocjenjivat će kobasice u više kategorija pri čemu će se izabrati nacionalni i međunarodni šampioni u pet kategorija, kaže načelnik Općine Mario Bratulić.

Glavni organizator manifestacije je Općina Sveti Petar u Šumi uz potporu Istarske županije, udruga i brojnih sponzora i podupiratelja. Cilj je da projekt u budućim vremenima potakne potrošače na potrošnju i uživanje u tradicionalnim proizvodima, a mlade da upoznaju, prihvate i nastave konzumirati tradicionalne hrvatske proizvode. Ova manifestacija će postati stalno mjesto okupljanja ljubitelja suhomesnatih proizvoda iz zemlje i inozemstva. Organizator očekuje da će međunarodni sajam S Klobasicom u EU posjetiti više tisuća ljubitelja tradicionalnih kobasica i ostalih proizvoda.

(I:glasistre.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se