TRAŽIŠ? NAĐI.

Poziv: Informativna radionica o povećanju energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije

NOVOSTI
11.5.2018. 8:41:58

Poziv: Informativna radionica o povećanju energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 8. svibnja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina). Poziv se provodi u okviru Prioritetne osi 4: Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Specifičnog cilja 4b2: Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina) Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 76 milijuna kuna. Otvoreni Poziv namijenjen je poduzećima registriranim za djelatnosti u turizmu i trgovini. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu je 220 tisuća kuna, dok je najviši iznos 13 milijuna kuna.

Pozivom se želi poduprijeti smanjenje potrošnje isporučene energije u poduzećima registriranima za obavljanje djelatnosti turizma i/ili trgovine, provedbom aktivnosti (mjera) energetske učinkovitosti i/ili aktivnosti (mjera) za korištenje obnovljivih izvora energije koje energetski troškovnoj cjelini poduzeća donose smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20 posto u odnosu na referentnu isporučenu energiju, odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Prijave na Poziv zaprimaju se od 15. lipnja do 21. rujna.

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike organizira informativne radionice na kojima mogu sudjelovati svi potencijalni prijavitelji kako slijedi:
 
  • Zagreb, 17. svibnja, u 12 sati
  • Rijeka, 22. svibnja
  • Pula, 23. svibnja
  • Osijek, 5. lipnja
  • Varaždin, 6. lipnja
  • Dubrovnik, 11. lipnja
  • Split, 12. lipnja
  • Šibenik, 13. lipnja
  • Zadar, 14. lipnja

Vrijeme održavanja i prijavni obrasci za sve radionice bit će dostupni na web-stranicama županijskih komora u kojima se radionice organiziraju.
 
Više detalja o pozivu i potrebnoj dokumentaciji saznajte na stranicama Hrvatske gospodarske komore
 
(I: hgk.hr)

Komentiraj


OSTALI SADRŽAJ
Želiš da i tvoja tvrtka bude na eIstra.info? Imate tvrtku u Istri? Javite nam se i budite dio poduzetničkog portala!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se